VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Live beursnieuws bij de VEB

 • Biedprijs activiteiten GeoJunxion eerlijk volgens bijgewerkte fairness opinion
  04-12-2023 20:18 - Opgesteld door accountantskantoor Grant Thornton.

  (ABM FN-Dow Jones) De voorgenomen verkoop van de activiteiten van GeoJunxion tegen een prijs van 1,10 euro per uitstaand beursgenoteerd aandeel is eerlijk. Dit zei de kaartenspecialist maandagavond in een persbericht waarin het verwijst naar een bijgewerkte Fairness Opinion over het bod door accountantskantoor Grant Thornton.

  In deze opinie wordt geconcludeerd dat, onder voorbehoud van bepaalde kwalificaties en beperkingen, "de ontvangen biedprijs eerlijk is vanuit financieel oogpunt per 30 september 2023", luidt het oordeel van Grant Thornton.

  Na de publicatie van de transactie op 27 oktober 2023 heeft de raad van commissarissen van GeoJunxion, samen met de raad van bestuur, Grant Thornton verzocht een update op te stellen van hun initiële fairness opinion die eerder is afgegeven op 4 augustus 2023, zei het bedrijf maandag.

  "Een update werd passend geacht om ervoor te zorgen dat de geactualiseerde biedprijs van 1,10 euro per uitstaand aandeel, de verslechtering van het economische klimaat (na de door de ECB aangekondigde renteverhogingen), lagere bedrijfswaarderingen, en een vertraging in de activiteiten van het bedrijf, zoals aangegeven in de laatste financiële resultaten en bijgewerkte vooruitzichten, worden weerspiegeld in de bijgewerkte Fairness Opinion", aldus GeoJunxion.

  GeoJunxion verkoopt al zijn activiteiten aan Road Runner, een vehikel in handen van de aandeelhouders van het bedrijf, zo werd eind oktober bekend. Op 12 december aanstaande staat de buitengewone aandeelhoudersvergadering van GeoJunxion gepland. Dan kunnen de aandeelhouders zich uitspreken over de verkoop.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street koerst lager
  04-12-2023 19:33 - Adempauze na sterke rally.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden maandag lager met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 daalde 0,7 procent op 4.563,09 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 36.161,61 punten en de Nasdaq noteerde 1,1 procent lager op 14.149,75 punten. 

  "Na het positieve slot van vrijdag zijn de Amerikaanse markten de week met een achterstand begonnen", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

  Volgens Philippe Gijsels, analist bij BNP Paribas Fortis, was er sprake van de beste novembermaand voor Amerikaanse aandelen in meer dan een eeuw, met een maandwinst voor de S&P 500 van ongeveer 9 procent. De S&P bereikte vrijdag de hoogste slotstand van 2023. De Dow is ondertussen niet zo ver verwijderd van zijn 'all time high'.

  De recente rally wordt gevoed door de verwachting dat de Federal Reserve volgend jaar de rente zal gaan verlagen. Beleggers hielden ook vorige week vast aan deze overtuiging, zelfs toen Fed-voorzitter Jerome Powell probeerde die verwachtingen te temperen, door te benadrukken dat het "voorbarig" is om te anticiperen op versoepeling van het monetaire beleid.

  De Fed maakt volgende week woensdag het laatste rentebesluit van 2023 bekend en de verwachting is vrijwel unaniem dat de rente gehandhaafd blijft op 5,25 tot 5,50 procent. Volgens de CME FedWatch Tool houdt een meerderheid van de beleggers voor eind 2024 echter rekening met een rente die is gedaald naar 3,75 tot 4,25 procent. 

  De Amerikaanse tienjaarsrente heeft afgelopen weken dan ook een scherpe daling laten zien, met een terugval van het rendement van rond de 5,00 procent naar momenteel 4,29 procent. 

  Het zal deze week naar verwachting relatief rustig blijven. De beursagenda staat vooral in het teken van Amerikaanse banencijfers en data over de wereldwijde dienstensector.

  "Beleggers verwachten een banengroei van minder dan 200.000 nieuwe banen vorige maand met iets hogere lonen op maandbasis. Hoe zwakker de cijfers, hoe groter de kans dat de Fed-haviken wegblijven van de markt," aldus Swissquote Bank.

  Maandag stonden alleen de Amerikaanse fabrieksorders op de agenda. Die daalden in oktober met 3,6 procent op maandbasis en daarmee iets sterker dan gedacht.

  De euro/dollar noteerde maandagavond op 1,0818. WTI-olie werd een procent goedkoper.

  Bedrijfsnieuws

  Spotify Technology bereidt zich voor om 17 procent van zijn personeelsbestand te ontslaan, in een derde reorganisatieronde dit jaar. CEO Daniel Ek sprak van een "moeilijk besluit" en voor velen vermoedelijk een "verrassend grote" ingreep. Het aandeel steeg maandag 7,5 procent.

  Het aandeel Uber steeg 4,5 procent, nadat S&P Global bekendmaakte dat het taxibedrijf zal toetreden tot de S&P 500 index.

  Coinbase Global won 6,5 procent, nadat bitcoin maandag naar 40.507 dollar steeg. Dit jaar is de munt ongeveer 145 procent gestegen, mede geholpen door toenemende anticipatie op een goedkeuring van een bitcoin-ETF door de Amerikaanse toezichthouder en de verwachting dat de VS de rente fors zal gaan verlagen. Begin januari wordt er een definitieve beslissing genomen over een mogelijke ETF.

  De aandelen van Alaska Air daalden 14,5 procent, nadat de luchtvaartmaatschappij instemde met de overname van Hawaiian Airlines in een deal ter waarde van ongeveer 1 miljard dollar. De aandelenkoers van Hawaiian Airlines steeg liefst 184 procent.

  EyePoint Pharmaceuticals steeg zelfs 198 procent nadat het farmabedrijf met positieve resultaten kwam in een studie voor een behandeling van maculadegeneratie.

  Manchester United en Jim Ratcliffe zijn van plan om binnen enkele dagen een deal ter waarde van 1,25 miljard Britse pond aan te kondigen. De Britse miljardair verkrijgt zo een belang van 25 procent in de Red Devils. Dit meldde Sky News maandag op basis van uitspraken van ingewijden. Het aandeel noteerde maandag in New York een procent in de plus.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen beginnen nieuwe week terughoudend
  04-12-2023 18:30 - Adempauze na recente rally.

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn maandag dicht bij huis gebleven. De Stoxx Europe 600 index daalde 0,1 procent tot 465,78 punten. De Duitse DAX liet een fractionele winst optekenen bij een slot van 16.404,76 punten. De Franse CAC 40 sloot 0,2 procent in de min bij een stand van 7.332,59 punten. De Britse FTSE sloot 0,2 procent lager op 7.512,96 punten.

  "De Europese markten zijn de nieuwe week terughoudend begonnen", zag marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. In Londen drukte de grondstoffensector op de FTSE100.

  Mijnbouwers zaten voor het weekend nog aardig in de lift, maar maandag zag Hewson vooral winstnemingen. Door de zwakkere energieprijzen stond ook die sector onder druk.

  Investment Manager Simon Wiersma van ING wees in een commentaar op de gewijzigde perceptie van de markt qua het verwachte renteverloop. De verwachting voor de eerste renteverlaging van de Fed wordt door de markt steeds verder naar voren gehaald. Nu wordt de kans op een eerste renteverlaging in maart al op meer dan 50 procent geschat. De markt denkt dat de Amerikaanse rente in 2024 met in totaal 1,25 procentpunt zal dalen. Dat is cruciaal voor de financiële markten, want daarmee verandert de tegenwind van de afgelopen 18 maanden naar wind in de rug. Lagere rentes betekenen hogere obligatiekoersen en hogere waarderingen van risicovolle beleggingen, aldus Wiersma.

  Op macro-economisch vlak was het rustig. Zo stond er maandag alleen een Duitse handelsbalans op de agenda. In oktober daalde de export licht, maar viel de import harder terug. Daarom steeg het handelsoverschot naar 17,8 miljard euro, van 7,8 miljard euro een jaar eerder.

  De euro/dollar handelde rond het slot in Europa op 1,0818. De olieprijs daalde licht en bleef daarmee onder 74 dollar per vat.

  Bedrijfsnieuws

  In Frankfurt deden aandelen van autofabrikanten goede zaken, met een winst van ruim een half procent voor Mercedes-Benz, Daimler Truck en Volkswagen. Stellantis steeg in Parijs meer dan een procent.

  Merck KGaA ging in Duitsland aan kop met een plus van bijna 2 procent. MTU Aero Engines leverde bijna 2,5 procent in en was daarmee hekkensluiter in de DAX.

  Halfgeleideraandelen als Infineon, STMicroelectronics en ASML stonden onder druk en verloren een half tot circa een procent. Financiële waarden kenden wel een goede dag met winsten van rond een half procent en meer voor BNP Paribas, Société Générale, AXA, ING en Commerzbank.

  In de CAC 40 deed Kering goede zaken, met een plus van bijna 2 procent. Koploper Unibail-Rodamco-Westfield steeg ruim 2 procent. Alstom leverde ruim 3 procent in, net als hekkensluiter Teleperformance.

  TotalEnergies daalde ruim anderhalf procent en ook Shell en BP lieten meer dan een procent gaan. Mijnbouwers Antofagasta, Rio Tinto en Anglo American daalden 2,5 tot bijna 4 procent in Londen.

  In Brussel was de positieve uitschieter UCB met een winst van ruim 4 procent, nadat het bedrijf groen licht kreeg van de Europese Commissie voor zilucoplan, voor de behandeling van volwassenen met de spierziekte gegeneraliseerde myasthenia gravis.

  Wall Street

  De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot lager en verloor de S&P 500 0,9 procent en de Nasdaq 1,4 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • AEX sluit nipt lager door koersverliezen halfgeleiders
  04-12-2023 17:49 - Markt wacht al op Amerikaans banenrapport.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs deed het maandag rustig aan en is nipt lager gesloten, waarbij vooral de halfgeleiders het moeilijk hadden.

  De AEX sloot de dag 0,1 procent lager af op 770,61 punten.

  De relatief rustige weekstart kwam na een imposante rally in november. Die was vooral te danken aan beleggers die er steeds meer op rekenen dat de Federal Reserve volgend jaar de rente zal gaan verlagen. Beleggers hielden ook vorige week vast aan deze overtuiging, zelfs toen Fed-voorzitter Jerome Powell probeerde de verwachtingen over toekomstige renteverlagingen te temperen. Dit door te zeggen dat het "voorbarig" is om te anticiperen op een versoepeling van het beleid.

  Investment Manager Simon Wiersma van ING wees maandag dan ook in een commentaar op de gewijzigde perceptie van de markt qua verwacht renteverloop. De verwachting voor de eerste renteverlaging van de Fed wordt door de markt steeds verder naar voren gehaald. Nu wordt de kans op een eerste renteverlaging in maart al op meer dan 50 procent geschat. De markt denkt dat de rente in 2024 met in totaal 1,25 procentpunt zal dalen. Dat is cruciaal voor de financiële markten, want daarmee verandert de tegenwind van de afgelopen 18 maanden naar wind in de rug. Lagere rentes betekenen hogere obligatiekoersen en hogere waarderingen van risicovolle beleggingen, aldus Wiersma.

  Overigens maakt de Fed volgende week woensdag het laatste rentebesluit van 2023 bekend en de verwachting is vrijwel unaniem dat de rente gehandhaafd blijft op 5,25 tot 5,50 procent. Volgens de CME FedWatch Tool houdt een meerderheid van de beleggers voor eind 2024 echter rekening met een beleidsrente die is gedaald naar 3,75 tot 4,25 procent. 

  De Amerikaanse tienjaarsrente heeft afgelopen weken dan ook een scherpe daling laten zien, met een terugval van het rendement van rond de 5,00 procent naar 4,28 procent. In Duitsland daalde de tienjaarsrente in die periode van bijna 3 naar 2,32 procent.

  Het zal deze week naar verwachting relatief rustig blijven. De beursagenda staat vooral in het teken van Amerikaanse banencijfers en data over de wereldwijde dienstensector.

  Vandaag was er ook nog aandacht voor de Amerikaanse fabrieksorders die stevig waren gedaald. Zij daalden met 3,6 procent op maandbasis, na een stijging met 2,8 procent een maand eerder.

  De olie-futures daalden maandag. Een vat Brent olie werd 0,2 procent goedkoper op 78,71 dollar. De onzekerheid over de haalbaarheid van de vrijwillige productieverlagingen van de OPEC+ en de zorgen over de mondiale groei van de vraag naar brandstoffen drukten de prijs.

  De euro/dollar noteerde maandag 0,6 procent lager op 1,0818, tegen 1,0893 voor het weekend. De beweging is "niet geheel verrassend", zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank, die vorige week de Europese munt al 'overbought' noemde.

  Stijgers en dalers

  In de AEX ging Adyen aan kop met een koerswinst van 3,4 procent, gevolgd door ASR, dat 2,6 procent kon bijschrijven. Vorige week sloot ASR de woekerpolisaffaire af met een schikking, en die was gunstiger dan de markt had gevreesd. Sectorgenoot NN won maandag 0,1 procent, na een kleine koersdoelverhoging van UBS.

  De chippers hadden het duidelijk lastiger. Besi en ASMI waren de grootste dalers met verliezen van 3,4 en 6,4 procent. ASML verloor 1,1 procent.

  IMCD verloor 1,0 procent, nadat JPMorgan het aandeel op de verkooplijst zette met een koersdoel van 120 euro.

  In de AMX won Galapagos 3,0 procent en sloot Corbion 1,5 procent hoger. Signify verloor 2,8 procent. Vrijdag meldde de verlichtingsspecialist een omvangrijke reorganisatie te gaan doorvoeren. Bank of America is te spreken over de geplande herstructurering bij Signify en herhaalde het koopadvies voor het aandeel en handhaafde het koersdoel op 34,00 euro.

  AMG was onder de midkappers de grootste daler met een verlies van 3,4 procent.

  Acomo won bij de smallcaps 3,8 procent en Vastned 1,8 procent. PostNL daalde 2,3 procent. ING haalde het aandeel maandag van de kooplijst en halveerde bijna het koersdoel.

  Ebusco sloot de gelederen met een verlies van 2,9 procent.

  Het lokaal genoteerde Morefield won 5,3 procent. Onderdeel Kersten onderzoekt met een specialist in corporate finance de opties die het heeft in een consoliderende markt, na de recent aangekondigde overname van Vegro door de Zweedse Asker Healthcare Group.

  Wall Street

  Aan het einde van de Europese handelsdag stonden de Amerikaanse beurzen onder druk. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Media: Manchester United en Ratcliffe dicht bij deal over 25 procent-belang
  04-12-2023 17:22 - Belang heeft waarde van 1,25 miljard Britse pond volgens Sky News.

  (ABM FN-Dow Jones) Manchester United en Jim Ratcliffe zijn van plan om binnen enkele dagen een deal ter waarde van 1,25 miljard Britse pond aan te kondigen. De Britse miljardair verkrijgt zo een belang van 25 procent in de Red Devils. Dit meldde Sky News maandag op basis van uitspraken van ingewijden.

  De transactie wordt vermoedelijk begin volgende week bevestigd. Ineos Sports, een onderdeel van het petrochemiebedrijf Ineos, krijgt daarbij twee bestuurszetels op Old Trafford. Ratcliffe zelf zal niet toetreden tot de raad van bestuur van Manchester United en dat geldt ook voor Dave Brailsford, die aan het hoofd staat van de sportactiviteiten van Ineos.

  De deal van omgerekend 33 dollar per aandeel, zal worden gestructureerd als een overnamebod op 25 procent van de genoteerde A-aandelen. De familie Glazer zal ook een kwart van hun B-aandelen, die meer stemrecht hebben, verkopen aan Ratcliffe als onderdeel van de deal.

  Ratcliffe wil omgerekend 245 miljoen pond pompen in de verouderde infrastructuur van de voetbalclub.

  Het aandeel noteerde maandag in New York ruim anderhalf procent in de plus.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: macro-economisch
  04-12-2023 16:32 - Volle agenda.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met dinsdag 12 december 2023:

  DINSDAG 5 DECEMBER 2023
  01:30 Inkoopmanagersindex diensten - November def. (Jap)
  03:30 Inkoopmanagersindex diensten - November (Chi)
  06:30 Reserve Bank of Australia - Rentebesluit (Aus)
  09:15 Inkoopmanagersindex diensten - November (Spa)
  09:45 Inkoopmanagersindex diensten - November (Ita)
  09:50 Inkoopmanagersindex diensten - November def. (Fra)
  09:55 Inkoopmanagersindex diensten - November def. (Dld)
  10:00 Inkoopmanagersindex diensten - November def. (eur)
  10:30 Inkoopmanagersindex diensten - November def. (VK)
  11:00 Producentenprijzen - Oktober (eur)
  15:45 Inkoopmanagersindex diensten - November def. (VS)
  16:00 Inkoopmanagersindex diensten ISM - November (VS)
  16:00 Vacatures - Oktober (VS)

  WOENSDAG 6 DECEMBER 2023
  08:00 Fabrieksorders - Oktober (Dld)
  11:00 Detailhandelsverkopen - Oktober (eur)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:15 Banenrapport ADP - November (VS)
  14:30 Handelsbalans - Oktober (VS)
  14:30 Arbeidskosten - Derde kwartaal def. (VS)
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)

  DONDERDAG 7 DECEMBER 2023
  04:00 Handelsbalans - November (Chi)
  06:30 Consumptie huishoudens - Oktober (NL)
  08:00 Industriële productie - Oktober (Dld)
  11:00 Economische groei - Derde kwartaal def. (eur)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  16:00 Groothandelsvoorraden - Oktober (VS)
  21:00 Consumentenkrediet - Oktober (VS)

  VRIJDAG 8 DECEMBER 2023
  00:50 Economische groei - Derde kwartaal def. (Jap)
  06:30 Industriële productie - Oktober (NL)
  08:00 Inflatie - November def. (Dld)
  14:30 Banengroei en werkloosheid - November (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Michigan - December vlpg (VS)

  MAANDAG 11 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 12 DECEMBER 2023
  06:30 Faillissementen - November (NL)
  06:30 Inflatie - November (NL)
  06:30 Internationale handel - Oktober (NL)
  08:00 Werkloosheid - Oktober (VK)
  08:00 Handelsbalans - Oktober (VK)
  11:00 ZEW economisch sentiment - December (Dld)
  12:00 Ondernemersvertrouwen mkb - November (VS)
  14:30 Inflatie - November (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen
  04-12-2023 16:32 - Cijferseizoen richting einde.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met dinsdag 12 december 2023:

  DINSDAG 5 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  WOENSDAG 6 DECEMBER 2023
  13:00 Campbell Soup - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 GameStop - Cijfers derde kwartaal (VS)

  DONDERDAG 7 DECEMBER 2023
  22:00 Broadcom - Cijfers vierde kwartaal (VS)

  VRIJDAG 8 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  MAANDAG 11 DECEMBER 2023
  22:00 Oracle - Cijfers tweede kwartaal (VS)

  DINSDAG 12 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Nederlandse bedrijven
  04-12-2023 16:32 - Agenda vrij leeg.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met dinsdag 12 december 2023:

  DINSDAG 5 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  WOENSDAG 6 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  DONDERDAG 7 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  VRIJDAG 8 DECEMBER 2023
  09:00 Laatste handelsdag Majorel

  MAANDAG 11 DECEMBER 2023
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 12 DECEMBER 2023
  10:00 GeoJunxion - Bava

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Amerikaanse fabrieksorders flink gedaald
  04-12-2023 16:06 - Met 3,6 procent in oktober.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse fabrieksorders zijn in oktober sterk gedaald. Dit bleek maandag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

  De fabrieksorders daalden met 3,6 procent op maandbasis, na een stijging met 2,8 procent een maand eerder.

  Economen rekenden voor oktober op een afname van 3,5 procent.

  De orders exclusief defensie daalden met 4,2 procent en zonder transport was er een daling van 1,2 procent in oktober. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: Bank of America te spreken over reorganisatieplannen Signify
  04-12-2023 15:19 - Koopadvies met koersdoel van 34,00 euro herhaald.

  (ABM FN-Dow Jones) Bank Of America is te spreken over de geplande herstructurering bij Signify en herhaalde het koopadvies en handhaafde het koersdoel op 34,00 euro. Dit bleek uit een rapport van de Amerikaanse bank, dat maandag werd gepubliceerd.

  Volgens de analisten van de bank overtreft de aangekondigde herstructurering van afgelopen vrijdag de verwachtingen. Signify liet weten de kosten jaarlijks met minimaal 200 miljoen euro te willen verlagen.

  Hoewel het management eerder had gehint op besparingen tijdens 2024 en 2025, waren de analisten van de bank verrast door het bedrag van 200 miljoen euro en de snelheid waarmee deze aanpassingen moesten worden doorgevoerd. Eind volgend jaar moeten alle veranderingen al zijn uitgevoerd.

  De analisten wezen er ook op dat de waardering van Signify aantrekkelijk blijft met een korting van circa 50 procent ten opzichte van de sector. Dit zou de tegenwind voor het aandeel moeten kunnen opvangen, vindt de Amerikaanse bank. En dan laat de markt volgens de analisten bijvoorbeeld het trackrecord van het management en de directe blootstelling aan het thema energie-efficiënte nog buiten beschouwing.

  Op basis hiervan hebben de analisten de taxaties voor de onderliggende EBITA in 2024 en 2025 licht aangepast. Voor 2024 liggen de ramingen van Bank of America 2 procent boven de consensus na deze aanpassingen, en voor 2025 zelfs 11 procent. Maar voor het lopende vierde kwartaal liggen de verwachtingen van de bank juist 6 procent lager dan de consensus. 

  Het aandeel Signify daalde maandag 3,3 procent naar 27,05 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street start de week in lichte mineur
  04-12-2023 14:43 - Deze week vooral aandacht voor de banencijfers in de VS.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een lagere opening tegemoet, nadat de S&P 500 vrijdag is gesloten op een nieuw jaarrecord na een imposante rally van vijf weken.

  Futures op de Dow Jones Industrial Average daalden een half uur voor de bel met 0,3 procent. S&P 500-futures daalden met 0,4 procent, terwijl die voor de Nasdaq 0,5 procent lager stonden.

  Volgens Philippe Gijsels, analist bij BNP Paribas Fortis, was er sprake van de beste novembermaand voor Amerikaanse aandelen in meer dan een eeuw, met een maandwinst voor de S&P 500 van ongeveer 9 procent. De S&P sloot vrijdag op de hoogste stand van 2023. De Dow is nu nog maar anderhalf procent verwijderd van zijn 'all time high'.

  Het herstel dat aandelen en obligaties gedurende november boekten, kwam doordat beleggers er steeds meer op rekenen dat de Federal Reserve volgend jaar de rente zal gaan verlagen. Beleggers hielden ook vorige week vast aan deze overtuiging, zelfs toen Fed-voorzitter Jerome Powell probeerde de verwachtingen over renteverlagingen te temperen. Dit door te zeggen dat het "voorbarig" is om te anticiperen op versoepeling van het beleid.

  Overigens maakt de Fed volgende week woensdag het laatste rentebesluit van 2023 bekend en de verwachting is vrijwel unaniem dat de rente gehandhaafd blijft op 5,25 tot 5,50 procent. Volgens de CME FedWatch Tool houdt een meerderheid van de beleggers voor eind 2024 echter rekening met een rente die is gedaald naar 3,75 tot 4,25 procent. 

  De Amerikaanse tienjaarsrente heeft afgelopen weken dan ook een scherpe daling laten zien, met een terugval van het rendement van rond de 5,00 procent naar 4,25 procent. 

  Het zal deze week naar verwachting relatief rustig blijven. De beursagenda staat vooral in het teken van Amerikaanse banencijfers en data over de wereldwijde dienstensector.

  De olie-futures daalden vanmiddag. Een vat WTI-olie olie werd 1,1 procent goedkoper op 73,25 dollar. De onzekerheid over de haalbaarheid van de vrijwillige productieverlagingen van de OPEC+ en de zorgen over de mondiale groei van de vraag naar brandstoffen drukten de prijs.

  De euro/dollar noteerde maandag een kwart procent lager op 1,0863, tegen 1,0893 voor het weekend.  

  Bedrijfsnieuws

  Spotify Technology bereidt zich voor om 17 procent van zijn personeelsbestand te ontslaan, in een derde reorganisatieronde dit jaar. CEO Daniel Ek sprak van een "moeilijk besluit" en voor velen vermoedelijk een "verrassend grote" ingreep. De aandelen liepen voorbeurs verder op en zullen naar verwachting 3,8 procent hoger openen.

  Het aandeel Uber steeg voorbeurs met meer dan 4 procent, nadat S&P Global zei dat het taxibedrijf zal toetreden tot de S&P 500 index.

  Coinbase Global wist voorbeurs maar liefst 9 procent terreinwinst te boeken, nadat bitcoin maandag naar 42.000 dollar steeg. Dit jaar is de munt ongeveer 145 procent gestegen, mede geholpen door toenemende anticipatie op een goedkeuring van een bitcoin-ETF door de Amerikaanse toezichthouder en de verwachting dat de VS de rente fors zal gaan verlagen. Begin januari wordt er een definitieve beslissing genomen over een mogelijke ETF.

  De aandelen van Alaska Air daalden vóór de marktopening met ongeveer 12,5 procent, nadat de luchtvaartmaatschappij instemde met de overname van Hawaiian Airlines in een deal ter waarde van ongeveer 1 miljard dollar. De aandelenkoers van Hawaiian Airlines steeg bijna 200 procent vóór de bel.

  Slotstanden

  De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger geëindigd. De S&P 500 steeg 0,6 procent op 4.594,63 punten, de Dow Jones index won 0,8 procent op 36.245,50 punten en de Nasdaq sloot 0,6 procent hoger op 14.305,03 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Adyen versterkt samenwerking met Klarna
  04-12-2023 14:31 - Zweedse partner zorgde voor revolutie in digitaal shoppen.

  (ABM FN-Dow Jones) Adyen heeft de samenwerking met het Zweedse betaalnetwerk Klarna verlengd en uitgebreid. Dat kondigde het Amsterdamse betaalbedrijf maandagmiddag aan.

  Door de vernieuwde samenwerking kan Klarna kaartbetalingen vereenvoudigen voor 150 miljoen consumenten en 500.000 retailers die het internationale betaalnetwerk bedient.

  Adyen biedt al meer dan tien jaar de betaalmethoden aan van Klarna, waaronder de optie om rentevrij achteraf te betalen.

  In de nieuwe fase van de samenwerking neemt Adyen voor het eerst de rol van acquiring bank op. Dit gebeurt in 2024 in Europa, Noord-Amerika en Azië.  

  "Klarna laat duidelijk blijken de moderne customer journey goed te begrijpen", aldus Adyen in een toelichting. "Ik ben trots dat we nu onze krachten bundelen", aldus co-CEO Pieter van der Does van Adyen.

  Financiële details werden maandag niet gedeeld.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Video: koop ASML en verkoop Philips
  04-12-2023 14:02 - Beursexperts razend enthousiast voor december volgens analist Corne van Zeijl van Cardano.

  (ABM FN-Dow Jones) Beursexperts zijn voor december "razend enthousiast" en tippen ASML als favoriet, terwijl het beter wegblijven is bij Philips. Dit bleek zondag uit de maandelijkse enquête van analist Corné van Zeijl van Cardano.

  Klik hier voor: koop ASML en verkoop Philips.

  Voor de laatste maand van 2023 is maar liefst 58,5 procent van de experts positief gestemd. En slechts 9,4 procent verwacht een daling.

  Het optimisme volgt na een heel sterke maand. In november won de AEX 6,5 procent. "Het gemiddelde AEX-aandeel ging zelfs met 11 procent omhoog", aldus Van Zeijl.

  Opvallend is dat de experts die optimistische lijn niet doortrekken naar de komende zes maanden. "Sterker nog, daar zijn ze juist wat minder optimistisch geworden en verwacht 36 procent een stijging en houdt 15 procent rekening met een daling. Dus per saldo 21 procent meer optimisten dan pessimisten. Vorige maand was dat saldo nog 24 procent", aldus Van Zeijl.

  Top & flop

  De topper in december wordt volgens de beursexperts ASML. Verder zien de experts het zitten in NN Group, Ahold Delhaize en Prosus.

  Philips is met stip het aandeel dat beleggers moeten mijden, aldus de experts. Daarnaast is er ook weinig enthousiasme over ArcelorMittal, KPN en Wolters Kluwer.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street lijkt voorzichtig uit de startblokken te komen
  04-12-2023 13:02 - Deze week vooral aandacht voor de banencijfers in de VS.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag naar verwachting lager openen, na een aantal imposante weken. Aandelen en obligaties beleefden een ware rally, waarbij er flink gespeculeerd werd op meerdere renteverlagingen van de toonaangevende centrale banken in 2024.

  Futures op de S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het rood. De Nasdaq lijkt 0,4 procent te dalen.

  Het zal een relatief rustige nieuwsweek worden die vooral in het teken zal staan van Amerikaanse banencijfers en data over de wereldwijde dienstensector.

  Volgens Philippe Gijsels, analist bij BNP Paribas Fortis, was er sprake van de beste novembermaand voor Amerikaanse aandelen in meer dan een eeuw, met een maandwinst voor de S&P 500 van ongeveer 9 procent. De S&P sloot vrijdag op de hoogste stand van 2023. De Dow is nu nog maar anderhalf procent verwijderd van zijn 'all time high'.

  De ontwikkelingen op de financiële markten zijn een weerspiegeling van de groeiende overtuiging onder beleggers dat de dalende inflatie zal leiden tot meerdere renteverlagingen in onder meer de VS in 2024.

  Vrijdag voedde Fed-voorzitter Jerome Powell tijdens een toespraak deze verwachting, door te stellen dat de maatregelen om de inflatie terug te dringen lijken te werken, terwijl de volledige impact van de renteverlagingen nog moet worden gevoeld. 

  De Amerikaanse tienjaarsrente heeft afgelopen weken dan ook een scherpe daling laten zien, met een terugval van het rendement van rond de 5,00 procent naar 4,25 procent. 

  Volgende week woensdag maakt de Fed het laatste rentebesluit van 2023 bekend en de verwachting is vrijwel unaniem dat de rente gehandhaafd blijft op 5,25 tot 5,50 procent. Volgens de CME FedWatch Tool houdt een meerderheid van de beleggers voor eind 2024 echter rekening met een rente die is gedaald naar 3,75 tot 4,25 procent. 

  De olie-futures daalden vanmiddag. Een vat WTI-olie olie werd 0,8 procent goedkoper op 73,49 dollar. De onzekerheid over de haalbaarheid van de vrijwillige productieverlagingen van de OPEC+ en de zorgen over de mondiale groei van de vraag naar brandstoffen drukten de prijs.

  De euro/dollar noteerde maandag een kwart procent lager op 1,0863, tegen 1,0893 voor het weekend.  

  Bedrijfsnieuws

  Spotify Technology bereidt zich voor om 17 procent van zijn personeelsbestand te ontslaan, in een derde reorganisatieronde dit jaar. CEO Daniel Ek sprak van een "moeilijk besluit" en voor velen vermoedelijk een "verrassend grote" ingreep. De aandelen stegen voorbeurs met ongeveer 1,2 procent.

  Het aandeel Uber steeg voorbeurs met meer dan 4 procent, nadat S&P Global zei dat het taxibedrijf zal toetreden tot de S&P 500 index.

  Coinbase Global wist voorbeurs maar liefst 8 procent terreinwinst te boeken, nadat bitcoin maandag naar 42.000 dollar steeg. Dit jaar is de munt ongeveer 145 procent gestegen, mede geholpen door toenemende anticipatie op een goedkeuring van een bitcoin-ETF door de Amerikaanse toezichthouder en de verwachting dat de VS de rente fors zal gaan verlagen. Begin januari wordt er een definitieve beslissing genomen over een mogelijke ETF.

  De aandelen van Alaska Air daalden vóór de marktopening met ongeveer 10,5 procent, nadat de luchtvaartmaatschappij instemde met de overname van Hawaiian Airlines in een deal ter waarde van ongeveer 1 miljard dollar. De aandelenkoers van Hawaiian Airlines steeg bijna 200 procent vóór de bel.

  Slotstanden

  De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger geëindigd. De S&P 500 steeg 0,6 procent op 4.594,63 punten, de Dow Jones index won 0,8 procent op 36.245,50 punten en de Nasdaq sloot 0,6 procent hoger op 14.305,03 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Roche neemt Carmot Therapeutics over
  04-12-2023 13:02 - Voor ruim 3 miljard dollar.

  (ABM FN-Dow Jones) Roche neemt Carmot Therapeutics over voor 3,1 miljard dollar. Dit maakte Roche maandag bekend, nadat een definitief akkoord werd bereikt.

  Het betaalt 2,7 miljard dollar voor Carmot. Als bepaalde mijlpalen worden gehaald, betaalt Roche nog eens 400 miljoen dollar.

  Het Californische Carmot is een privaat bedrijf dat zich toelegt op obesitas, zowel voor mensen die lijden aan diabetes als die geen suikerziekte hebben.

  Carmot heeft drie medicijnen in ontwikkeling, waarvan de belangrijkste, CT-388, in een Fase 2 studie zit. Vooralsnog wijzen de onderzoeksuitkomsten erop dat CT-388 het beter doet dan concurrerende middelen om gewicht te verliezen en dit gewichtsverlies ook vast te houden.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Obligatie: Nederland haalt ruim 3 miljard op
  04-12-2023 12:26 - Door middel van twee korte leningen

  (ABM FN-Dow Jones) Nederland heeft 3,29 miljard euro opgehaald met de heropening van twee korte leningen. Dit meldde het agentschap van het ministerie van Financiën maandag.

  De eerste lening heeft een looptijd tot 28 februari 2024 en biedt een rendement van 3,69 procent. Er werd 1,86 miljard euro mee opgehaald. Onder de lening staat 3,56 miljard euro uit.

  De tweede lening loopt tot 30 mei 2024. Hier werd 1,43 miljard euro mee opgehaald. Deze lening biedt een rendement van 3,65 procent.  

  Op de heropening van de eerste lening schreven beleggers voor 3,56 miljard euro in, en op de tweede voor 22,4 miljard euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen blijven dicht bij huis
  04-12-2023 12:24 - Deze week vooral aandacht voor de banencijfers in de VS.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese markten lijken maandag even een pauze te nemen en bleven dicht bij huis. De afgelopen weken beleefden aandelen en obligaties een ware rally, waarbij er flink gespeculeerd werd op meerdere renteverlagingen van de toonaangevende centrale banken in 2024.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde maandag rond het middaguur fractioneel lager op 466,06 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,1 procent naar 16.419,10 punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van 0,1 procent op een stand van 7.337,19 punten. De Britse FTSE daalde 0,3 procent naar 7.509,03 punten.

  Het zal een relatief rustige nieuwsweek worden die vooral in het teken zal staan van Amerikaanse banencijfers en data over de wereldwijde dienstensector.

  Investment Manager Simon Wiersma van ING wees in een commentaar op de gewijzigde perceptie van de markt qua verwacht renteverloop. De verwachting voor de eerste renteverlaging van de Fed wordt door de markt steeds verder naar voren gehaald. Nu wordt de kans op een eerste renteverlaging in maart al op meer dan 50 procent geschat. De markt denkt dat de rente in 2024 met in totaal 1,25 procentpunt zal dalen. Dat is cruciaal voor de financiële markten, want daarmee verandert de tegenwind van de afgelopen 18 maanden naar wind in de rug. Lagere rentes betekenen hogere obligatiekoersen en hogere waarderingen van risicovolle beleggingen, aldus Wiersma.

  Het meest opvallende is wellicht de ontwikkeling van bitcoin. Die kon vandaag weer bijna 6 procent bijschrijven op 42.000 dollar. Dit jaar is de munt ongeveer 145 procent gestegen, mede geholpen door toenemende anticipatie op een goedkeuring van een bitcoin-ETF door de Amerikaanse toezichthouder en de verwachting dat de VS de rente fors zal gaan verlagen. Begin januari wordt er een definitieve beslissing genomen over een mogelijke ETF.

  In Azië handelde de Japanse Nikkei 225 vanochtend tijdens een nieuwsluwe handelssessie 0,6 procent lager. Ook daalden de beurzen in China, terwijl de beurs in Sydney juist 0,7 procent kon bijschrijven.

  De olie-futures daalden vanochtend. Een vat Brent olie werd 0,6 procent goedkoper op 78,43 dollar. De onzekerheid over de haalbaarheid van de vrijwillige productieverlagingen van de OPEC+ en de zorgen over de mondiale groei van de vraag naar brandstoffen drukten de prijs.

  De euro/dollar noteerde maandag een kwart procent lager op 1,0863, tegen 1,0893 voor het weekend.  

  Stijgers en dalers

  In Frankfurt ging Rheinmetall aan kop met een winst van 2,1 procent. De grootste daler was Siemens Health Engineers met een koersverlies van 1 procent.

  In Parijs stegen Kering en Unibail-Rodamco ruim 2 procent en was het een mindere dag voor Total Energies en Orange. Beide verloren respectievelijk 2 en 3 procent. In Amsterdam daalde Shell ook 2,0 procent.

  In Brussel was de positieve uitschieter UCB met een winst van 6,4 procent, nadat het bedrijf groen licht heeft gekregen van de Europese Commissie voor zilucoplan, voor de behandeling van volwassenen met de spierziekte gegeneraliseerde myasthenia gravis.

  Umicore kwam maandag slecht uit de startblokken en daalde 2,5 procent. JPMorgan verlaagde het koersdoel voor Umicore.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Spotify zet mes stevig in personeelsbestand
  04-12-2023 11:57 - Bijna een vijfde personeel moet vertrekken.

  (ABM FN) Spotify gaat ongeveer 17 procent van zijn personeel ontslaan. Dit maakte de Europese muziekdienst maandag bekend.

  CEO Daniel Ek sprak van een "moeilijk besluit" en voor velen vermoedelijk een "verrassend grote" ingreep.

  Ek zei dat de kloof tussen de financiële doelstellingen en de huidige operationele kosten een dergelijke ingreep echte noodzakelijk maken. De productiviteit en de efficiëntie moeten omhoog, benadrukte de topman.

  "De economische groei is enorm vertraagd en kapitaal is veel duurder geworden", voegde hij toe.

  Door: ABM Financial News.
  pers@abmfn.be
  Redactie: +32(0)78 486 481

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Valuta: euro iets zwakker
  04-12-2023 11:48 - Korte euriborrente daalt.

  (ABM FN-Dow Jones)De euro zakt maandag iets terug tegenover de Amerikaanse dollar, onder invloed van rentebewegingen en tegenvallende exportcijfers uit Duitsland.

  de euro/dollar noteerde maandag een kwart procent lager op 1,0863, tegen 1,0893 voor het weekend.  

  De beweging is "niet geheel verrassend", zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank, die vorige week de Europese munt al 'overbought' noemde.

  De Duitse cijfers over de export en import stelden teleur, met dalingen waar toenames waren voorspeld. Dat wijst op lager dan verwachte vraag uit binnen- en buitenland.

  Daarnaast is de divergentie tussen de korte rentes in Europa en de VS toegenomen, omdat de 12 maands-euriborrente vandaag met 11 basispunten daalde, terwijl  de enigszins vergelijkbare Amerikaanse éénjaars Treasury in de plus stond.

  Een sterkere focus bij beleggers op een dalende inflatie in de eurozone, betekent een sterkere verwachting van snellere renteverlagingen door de Europese Centrale Bank in de nabije toekomst en dat drukt ook op de koers van de euro.

  Economisch nieuws komt deze week van de ECB, die met nieuwe inflatieramingen naarbuiten komt. Ook zijn er cijfers over de producentenprijzen in de eurozone.

  Het hoofdgerecht is deze week traditiegetrouw het officiële Amerikaanse banenrapport op vrijdag, met het private banenrapport van ADP als voorafje halverwege de week.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: ING haalt PostNL van kooplijst
  04-12-2023 11:36 - Halveert koersdoel bijna.

  (ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor PostNL flink verlaagd van 2,50 naar 1,45 euro en het advies neerwaarts aangepast van Kopen naar Houden. Dit bleek maandag uit een analistenrapport van de bank.

  ING heeft het advies onder andere verlaagd omdat de analisten denken dat de versnelling van de pakketvolumes van korte duur zal zijn, wat een risico voor de winstgevendheid gedurende 2024 betekent.

  Ook ziet de bank dat de inflatoire druk is toegenomen, terwijl de concurrentie op het gebied van pakketbezorging de benodigde compensatie lijkt te verhinderen.

  ING is dan ook van mening dat de outlook voor het boekjaar 2023 in gevaar is. Maar ook voor 2024 is de zichtbaarheid laag, waarbij ING somber is over de vooruitzichten qua marges.

  De bank verlaagde dan ook de taxaties aanzienlijk voor de periode 2023 tot en met 2025.

  Het aandeel PostNL zit momenteel ongeveer halverwege de bandbreedte van 1 tot 2 euro, wat ING beschouwt als de uitersten voor het aandeel. De huidige waardering is volgens de bank terecht. Het is lastig vooruitkijken en de risico's zijn groot.

  Het aandeel PostNL noteerde maandagochtend 0,3 procent lager op 1,48 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.