VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Live beursnieuws bij de VEB

 • Beursblik: omzetdruk Signify hield vermoedelijk aan
  25-04-2019 15:53 - Krimp van bijna 5 procent voorzien.

  (ABM FN-Dow Jones) Signify heeft volgens analisten ook in de eerste drie maanden van 2019 de omzet onder druk zien staan. Dit blijkt uit de bedrijfsconsensus van het verlichtingsbedrijf.

  Signify boekte in het eerste kwartaal een omzet van 1.446 miljoen euro. Daaraan droeg de tak Professional met 592 miljoen euro het meeste bij.

  De vergelijkbare omzet zou daarmee met 4,9 procent zijn gedaald.

  De aangepaste EBITA bedroeg volgens de analisten 113 miljoen euro. Hiervan zou 57 miljoen euro moeten komen van de snel krimpende Lampen-tak. De verwachte winstbijdrage van LED is met 46 miljoen euro 10 miljoen euro hoger dan bij Professional, hoewel het laatste onderdeel meer omzet genereert.

  De aangepaste EBITA-marge kwam volgens de analisten uit op 7,8 procent. Opvallend is dat de marge bij de divisie Home volgens de analisten 3,9 procent negatief was.

  Netto verdiende Signify volgens de analisten afgelopen kwartaal 36 miljoen euro.

  Outlook

  Voor 2019 mikt Signify op een vergelijkbare omzetgroei van 2 tot 5 procent. Daarbij denkt de onderneming dat de tak Lampen minder sterk zal krimpen dan de markt, met 21 tot 24 procent op vergelijkbare basis.

  Verder mikt Signify op een aangepaste EBITDA-marge tussen de 11 en 13 procent, zoals de doelstelling ook luidde ten tijde van de beursgang in mei 2016.

  De vrije kasstroom zal meer dan 5 procent van de omzet uitmaken, merkte Signify tot slot nog op.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: flirt Hamers met Commerzbank lijkt waarschuwing aan DNB
  25-04-2019 15:29 - KBC denkt dat DNB en Hamers vrede moeten sluiten.

  (ABM FN-Dow Jones) KBC Securities vermoedt dat de flirt van ING-topman Ralph Hamers met Commerzbank meer bedoeld is als een statement naar de Nederlandse toezichthouders dan een serieus overnameplan. Dat zei een analist van KBC Securities donderdag tegen ABM Financial News.

  In diverse media verschenen de afgelopen weken berichten dat CEO Hamers van ING heeft gesproken met Commerzbank over een fusie, inclusief een mogelijke verhuizing van ING naar Frankfurt.

  Volgens analist Jason Kalamboussis van KBC lijkt dat nieuws vooral gericht aan Nederlandse oren, als waarschuwing om de banken in Nederland niet nog meer onder druk te zetten. Die harde opstelling van DNB zou het gelijke speelveld met andere Europese banken verstoren, die te maken hebben met soepeler toezichthouders.

  Kalamboussis denkt overigens dat DNB de Nederlandse banken met goede reden onder druk zet, als het gaat om kwesties als Know Your Customer. Daarbij moet ook worden bedacht dat ook de ECB nationale toezichthouders zoals DNB onder druk zet om stevig op te treden in witwaszaken. ING kreeg vorig jaar een grote boete voor de achteloze naleving van regels om witwassen van crimineel geld door klanten tegen te gaan.

  ING CEO Hamers probeert volgens de analist nu tegendruk te geven door te hinten op een vertrek naar het buitenland, om duidelijk te maken dat men de Nederlandse banken niet met hun rug tegen de muur moet blijven drukken. Maar Kalamboussis denkt niet dat het zo ver zal komen. "Er komt een punt waarop Hamers en DNB met elkaar om tafel moeten gaan zitten en vrede sluiten", concludeerde hij.

  Deutsche Bank en Commerzbank bevestigden donderdag dat hun gesprekken over een mogelijke fusie zijn beëindigd. Dit kwam niet als een verrassing nadat het plan van alle kanten veel kritiek kreeg. Volgens het Duitse Handelsblatt komt er nu weer zicht op een mogelijke overname van Commerzbank door andere partijen die belangstelling toonden, zoals UniCredit, ING en Franse banken. Commerzbank zelf verklaarde zelfstandig door te willen gaan met zijn strategie, "door te groeien samen met onze klanten en te investeren in onze toekomst."

  ING noteerde donderdag 3,7 procent lager, maar het aandeel noteerde ook ex-dividend. Het aandeel Commerzbank daalde 2,4 procent. Deutsche Bank verloor 1,9 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wereldhandel daalde in februari - CPB
  25-04-2019 15:20 - Ook productie lager.

  (ABM FN-Dow Jones) Het wereldhandelsvolume is in februari gedaald. Dit meldde het Centraal Planbureau donderdag in zijn Wereldhandelsmonitor.

  In februari daalden de wereldhandelsvolumes met 1,7 procent ten opzichte van januari. In de eerste maand van dit jaar stegen de volumes nog met 2,1 procent. Dat was wel minder dan de eerste raming van een groei van 2,3 procent.

  De wereldwijde industriële productie kromp in februari met 0,1 procent, na een daling van eveneens 0,1 procent in de voorgaande maand.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Voorzichtige opening Wall Street na cijferstroom
  25-04-2019 15:00 - Ook nabeurs nog veel cijfers.

  (ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt donderdag bij opening in de buurt van de huidige recordniveaus te blijven.

  Volgens analisten van BMO Wealth Management blijven Amerikaanse aandelen en opkomende markten momenteel de "top opties" voor beleggers.

  Net als de afgelopen dagen zullen de bedrijfsresultaten weer een hoofdrol spelen. Voorbeurs stonden onder meer cijfers van 3M, Comcast en UPS op de rol, terwijl woensdagavond partijen als Facebook en Microsoft al met cijfers kwamen.

  Nabeurs volgen bijvoorbeeld nog Amazon.com, Intel en Starbucks.

  Macro-economisch blijft het vandaag beperkt tot de wekelijkse steunaanvragen en de orders voor duurzame goederen.

  De orders bleken in maart met 2,7 procent gestegen, hetgeen flink beter was dan de toename van 0,8 procent die economen voorzagen en de krimp van 1,1 procent in februari.

  De wekelijkse steunaanvragen namen met maar liefst 37.000 toe, waarop niet was gerekend.

  De euro/dollar noteerde donderdag op 1,1127 dollar. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1160 dollar en woensdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1158 dollar op de borden.

  Bedrijfsnieuws

  3M moet zich opmaken voor een koersopdoffer. Het eerste kwartaal zat tegen en dit noopt 3M tot het nemen van maatregelen, die wel eens meer dan 2.000 banen kunnen gaan kosten. Ook werd de winstverwachting voor dit jaar verlaagd. Het aandeel opent vermoedelijk acht procent lager.

  Net als 3M is de openingsindicatie voor UPS ook negatief. De aangepaste winst bedroeg 1,39 dollar per aandeel. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden een winst per aandeel voorzien van 1,42 dollar.

  Southwest Airlines gaat wel hoger openen. De omzet van de vliegtuigmaatschappij steeg, maar de winst daalde. De winstdaling was echter niet zo sterk als gevreesd.

  Ook AbbVie zal vermoedelijk hoger openen. De winst was beter dan analisten hadden voorzien en de biofarmaceut zag ruimte om de winstraming voor heel dit jaar te verhogen.

  Comcast leek aanvankelijk bij opening een stap terug te moeten zetten, maar de indicatie is inmiddels positief. De winst in het afgelopen kwartaal lag hoger dan analisten hadden voorzien. De omzet viel echter tegen.

  Woensdagavond nabeurs was het ook al druk.

  Facebook heeft 3 miljard dollar opzij gezet voor een verwachte boete van de Federal Trade Commission die naar de "redelijke inschatting" van het bedrijf 3 tot 5 miljard dollar zou kunnen bedragen. Het bedrijf boekte over het eerste kwartaal een nettowinst van 2,41 miljard dollar op een omzet van 15,08 miljard dollar. Een jaar eerder was dit nog 4,99 miljard dollar winst op een omzet van 11,8 miljard dollar. Het aantal actieve gebruikers groeide met 8 procent. De openingsindicatie wijst op een winst van ruim 9 procent.

  Microsoft heeft in het afgelopen kwartaal de omzet en winst met dubbelcijferige percentages laten stijgen, mede dankzij sterke groei van de zakelijke clouddiensten. Daarmee kwam de winst ook hoger uit dan analisten hadden voorzien. Vermoedelijk stijgt het aandeel bij de openingsbel met vijf procent.

  Tesla heeft in het eerste kwartaal een groter dan verwacht verlies geboekt, door een sterke terugval van de autoverkopen vergeleken met het voorgaande kwartaal. Het verlies kwam uit op 702 miljoen dollar. De elektrische autofabrikant verwacht in het tweede kwartaal het verlies sterk te verkleinen en terug te keren naar winstgevendheid in het derde kwartaal. Het aandeel Tesla opent vermoedelijk ruim anderhalf procent lager.

  PayPal heeft er in het afgelopen kwartaal 9,3 miljoen accounts bij gekregen, waarmee het aantal actieve gebruikers steeg naar 277 miljoen. PayPal, dat zich in 2015 afsplitste van Ebay, boekte een aangepaste winst per aandeel van 0,78 dollar. Dit was meer dan de 0,68 dollar dan analisten gemiddeld verwachtten. Het aandeel opent vermoedelijk 1,7 procent hoger.

  Visa rapporteerde een nettowinst van 3 miljard dollar of 1,31 dollar per aandeel, tegen 2,6 miljard dollar of 1,11 dollar per aandeel een jaar eerder. Daarmee werd de gemiddelde analistenverwachting van 1,24 dollar per aandeel overtroffen. De openingsindicatie voor het aandeel is grofweg vlak.

  Slotstanden

  De S&P500 index eindigde woensdag 0,2 procent lager op 2.927,25 punten, de Dow Jones index daalde ook 0,2 procent en ook de Nasdaq index verloor 0,2 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Meer orders duurzame goederen in VS
  25-04-2019 14:37 - Vooral transportmiddelen.

  (ABM FN-Dow Jones) De nieuwe orders voor duurzame goederen zijn in maart sterker dan verwacht gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

  De orders stegen met 2,7 procent, na een daling met 1,1 procent in februari.

  De verwachting van economen voor maart lag vooraf op een stijging met 0,8 procent.

  Vooral de vervoersmiddelen droegen bij aan de groei. Exclusief vervoersmiddelen stegen de orders in maart met 0,4 procent. Exclusief defensie-orders was de groei 2,3 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beduidend meer steunaanvragen VS dan voorzien
  25-04-2019 14:34 - Stijging naar 230.000.

  (ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 20 april flink gestegen. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

  Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering nam met 37.000 toe naar 230.000. De verwachting van economen lag op 200.000 aanvragen.

  Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, nam met 4.500 toe naar 206.000.

  Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 13 april kwam uit op 1.655.000 stuks, een toename van slechts 1.000.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • AbbVie verslaat analistenprognose
  25-04-2019 14:06 - Concurrent Galapagos verhoogt outlook.

  (ABM FN-Dow Jones) AbbVie heeft over het eerste kwartaal van 2019 de aangepaste winst per aandeel hoger zien uitkomen dan analisten vooraf hadden voorspeld en zag ruimte om de winstraming voor heel het jaar te verhogen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Amerikaanse biofarmaceut en concurrent van Galapagos over het eerste kwartaal van dit jaar.

  De aangepaste winst per aandeel bedroeg over het eerste kwartaal van dit jaar 2,14 dollar, terwijl de verwachting van analisten die door factSet waren gepolst uitgingen van 2,06 dollar per aandeel. Het resultaat lag 14 procent boven de aangepaste winst per aandeel over het eerste kwartaal van 2018.

  De omzet steeg in de driemaandsperiode met 0,4 procent op jaarbasis tot 7.828 miljoen dollar. Dit is exclusief een negatief wisselkoerseffect van 1,7 procent.

  Outlook

  Voor heel 2019 rekent de farmareus nu op een aangepaste winst per aandeel van 8,73 tot 8,83 dollar, tegen 8,65 en 8,75 dollar bij de jaarcijfers over 2018.

  Het aandeel AbbVie noteerde donderdag in de elektronische voorbeurshandel in Amerika 2,9 procent hoger.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Meer omzet voor Southwest Airlines
  25-04-2019 14:02 - Ruim vier procent omzetgroei.

  (ABM FN) Southwest Airlines heeft een hoger omzet geboekt tijdens het eerste kwartaal van 2019. Dit bleek donderdag uit de cijfers van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

  De omzet steeg met 4,1 procent op jaarbasis om op 5,1 miljard dollar uit te komen. De 2,7 procent hogere omzet per stoel werd vooral gedreven door een 2,6 procent stijging van de passagiersinkomsten.

  "De groei van de omzet per stoel van 2,7 procent in het eerste kwartaal van 2019 was onze beste jaar-op-jaar prestatie in 18 opeenvolgende kwartalen", stelde CEO Gary Kelly in een toelichting.

  Toch moest het luchtvaartmaatschappij met enkele onverwachte negatieve gebeurtenissen, zoals de aan het grond zetten van de Boeing 737 MAX vliegtuigen, tijdens het eerste kwartaal verwerken die een impact van meer dan 200 miljoen dollar op de opbrengsten hadden.

  De uitgaven van het bedrijf stegen met 7,3 procent naar 4,6 miljard dollar terwijl de opbrengsten met 18 procent afnamen tot 505 miljoen euro.

  De netto inkomsten bedroegen 387 miljoen dollar, of 0,70 dollar per aandeel tegenover 463 miljoen dollar, of 0,79 dollar per aandeel, in 2018. Analisten geraadpleegd door Revinitv voorzagen overigens slechts een winst van 0,60 dollar per aandeel.

  Gebaseerd op de huidige boekingen en de omzettrends verwacht Southwest een omzetgroei per beschikbare stoelmijl tussen 5,5 en 7,5 procent op kwartaalbasis in het tweede kwartaal.

  Door: ABM Financial News.
  pers@abmfn.be
  Redactie: +32(0)78 486 481

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: markt rekent op stijgend resultaat KPN
  25-04-2019 13:42 - Omzet volgens analisten wel onder druk.

  (ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het eerste kwartaal van 2019 de EBITDA naar verwachting zien stijgen, terwijl de omzet vermoedelijk licht daalde. Dit blijkt uit een analistenconsensus die werd opgesteld door het telecombedrijf.

  Voor het eerste kwartaal voorzien tien analisten gemiddeld een omzet van 1.376 miljoen euro, tegen 1.436 miljoen in het vierde kwartaal van 2018.

  De aangepaste EBITDA komt vermoedelijk uit op 605 miljoen euro, tegen 572 miljoen euro een kwartaal eerder.

  Verder rekenen de analisten op een nettowinst van 83 miljoen euro, ofwel 2,1 eurocent per aandeel. Dit was in het voorgaande kwartaal een verlies van 45 miljoen euro.

  De operationele vrije kasstroom wordt door de analisten ingeschat op 167 miljoen euro.

  In heel 2019 zal KPN vermoedelijk een omzet realiseren van 5.535 miljoen euro en een aangepaste EBITDA van 2.473 miljoen euro, verwachten analisten. De operationele vrije kasstroom bedraagt dit jaar naar verwachting 924 miljoen euro.

  Zelf mikt KPN voor dit jaar op een geschoonde EBITDA in lijn met die van 2018, toen dit 2.303 miljoen euro was.

  KPN opent vrijdag voorbeurs de boeken.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Meevallende winststijging Comcast
  25-04-2019 13:27 - Omzet valt iets tegen.

  (ABM FN-Dow Jones) Comcast heeft in het eerste kwartaal van 2019 een hoger dan verwachte aangepaste winst geboekt, terwijl de omzet tegenviel. Dat bleek donderdag uit de resultaten van het Amerikaanse mediabedrijf.

  De nettowinst steeg van 3,1 miljard dollar naar 3,5 miljard dollar, of van 0,66 dollar tot 0,77 dollar per aandeel. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,76 dollar, wat hoger was dan de gemiddelde verwachting van analisten, die rekenden op 0,68 dollar.

  De omzet steeg van 22,8 miljard naar 26,9 miljard dollar. De Factset-consensus lag echter nog wat hoger, op 27,2 miljard dollar.

  De omzet uit de kabelactiviteiten steeg van 13,7 miljard naar 14,3 miljard dollar. De omzet van NBC Universal daalde daarentegen van 9,5 miljard naar 8,3 miljard dollar. In het voorgaande jaar droegen de Olympische Spelen en de Super Bowl veel aan die omzet bij.

  Comcast wist 375.000 internetklanten te verleiden tot een abonnement en ruim 800.000 gebruikers voor Xfinity Mobile. Bij televisie daalde het aantal abonnees echter met 121.000.

  Voorbeurs op Wall Street was er nog geen handel in het aandeel.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Winst UPS valt tegen
  25-04-2019 13:16 - Bezorger handhaaft winstraming 2019.

  (ABM FN-Dow Jones) UPS heeft in het eerste kwartaal van 2019 een lager dan verwachte winst geboekt. Dit bleek donderdag uit de resultaten van de Amerikaanse pakketbezorger.

  Toch sprak CEO David Abney van een "goed jaarstart", ondanks "de impact van zwaar winterweer in Amerika". Die impact wordt door UPS geschat op ongeveer 80 miljoen dollar.

  UPS boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,1 miljard dollar, tegenover 1,3 miljard dollar vorig jaar. Rekening houdend met het aantal werkdagen in vergelijking tot een jaar eerder, kwam de winst afgelopen kwartaal uit op 1,2 miljard dollar.

  De aangepaste winst bedroeg 1,39 dollar per aandeel. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden een winst per aandeel voorzien van 1,42 dollar.

  De omzet steeg op jaarbasis van 17,1 miljard dollar naar 17,2 miljard dollar in het afgelopen kwartaal.

  Outlook

  UPS voorziet voor 2019 nog altijd een verdere stijging, met een aangepaste winst per aandeel in de bandbreedte van 7,45 tot 7,75 dollar.

  Het aandeel UPS noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 3,8 procent lager.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Slecht eerste kwartaal voor 3M
  25-04-2019 13:04 - 2.000 banen op de tocht.

  (ABM FN) 3M heeft een slechte eerste kwartaal achter de rug met een dalende omzet en kondigde maatregelen aan. Dit bleek donderdag uit de cijfers gepubliceerd door het bedrijf.

  "Het eerste kwartaal was een teleurstellend begin van het jaar voor 3M," zei CEO Mike Roman van 3M. "We bleven geconfronteerd met vertragende omstandigheden in belangrijke eindmarkten die zowel de autonome groei als de marges beïnvloedden, en onze operationele uitvoering bleef ook achter bij de verwachtingen die we zelf hadden."

  De omzet daalde op jaarbasis met 5,0 procent naar 7,9 miljard dollar. De autonome omzet in lokale valuta daalde ook, maar met 1,1 procent minder hard. Alleen de omzet van de Health Care divisie groeide met 0,3 procent. De omzet van de Electronics and Energy divisie daalde met 11,8 procent het meest.

  3M meldde tegenwind in onder meer China en automotive.

  De winst per aandeel steeg ondanks de omzetdruk wel, met 54,1 procent naar 1,51 dollar, tegenover 0,98 dollar in het eerste kwartaal van 2018.

  Verder benadrukt 3M dat het tijdens het eerste kwartaal van 2019 significante juridische kosten van 548 miljoen dollar te hebben moeten boeken.

  Aangepast voor dergelijke posten bedroeg de winst per aandeel 2,23 dollar, wat minder was dan de 2,49 volgens de FactSet consensus.

  De operationele kasstroom van het bedrijf bedroeg 1,0 miljard dollar.

  3M paste de outlook voor heel 2019 aan. De aangepaste winst per aandeel zal 9,25 tot 9,75 dollar bedragen, waar eerder nog werd gerekend op 10,45 tot 10,90 dollar.

  De autonome groei in lokale valuta zal tussen de min 1 en plus 2 procent uitkomen in plaats van de eerder gemelde groei van 1 tot 4 procent.

  De onderneming handhaafde wel de verwachtingen met betrekking tot de vrije kasstroom.

  Verder zal 3M naar schatting 2.000 arbeidsplaatsen schrappen, wat jaarlijks 225 miljoen tot 250 miljoen dollar aan besparingen zou moeten opleveren.

  Door: ABM Financial News.
  pers@abmfn.be
  Redactie: +32(0)78 486 481

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Rode openingsindicatie Wall Street
  25-04-2019 13:03 - Bedrijfscijfers domineren opnieuw.

  (ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt donderdag een iets lagere opening tegemoet te gaan, terwijl de belangrijkste indices nog altijd rond recordniveaus handelen.

  Net als de afgelopen dagen zullen de bedrijfsresultaten weer een hoofdrol spelen. Voorbeurs staan onder meer cijfers van 3M, Comcast en UPS op de rol, terwijl woensdagavond partijen als Facebook en Microsoft al met cijfers kwamen.

  Macro-economisch blijft het vandaag beperkt tot de wekelijkse steunaanvragen en de orders voor duurzame goederen.

  Voor de steunaanvragen ligt de analistenverwachting op 200.000 tegen 192.000 een week eerder. De orders zijn naar verwachting met 0,8 procent opgelopen. In februari daalden de orders met 1,0 procent.

  De euro/dollar noteerde donderdag op 1,1129 dollar. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1160 dollar en woensdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1158 dollar op de borden.

  Bedrijfsnieuws

  Facebook heeft 3 miljard dollar opzij gezet voor een verwachte boete van de Federal Trade Commission die naar de "redelijke inschatting" van het bedrijf 3 tot 5 miljard dollar zou kunnen bedragen. Het bedrijf boekte over het eerste kwartaal een nettowinst van 2,41 miljard dollar op een omzet van 15,08 miljard dollar. Een jaar eerder was dit nog 4,99 miljard dollar winst op een omzet van 11,8 miljard dollar. Het aantal actieve gebruikers groeide met 8 procent. De openingsindicatie wijst op een winst van ruim 9 procent.

  Microsoft heeft in het afgelopen kwartaal de omzet en winst met dubbelcijferige percentages laten stijgen, mede dankzij sterke groei van de zakelijke clouddiensten. Daarmee kwam de winst ook hoger uit dan analisten hadden voorzien. Vermoedelijk stijgt het aandeel bij de openingsbel met vijf procent.

  Tesla heeft in het eerste kwartaal een groter dan verwacht verlies geboekt, door een sterke terugval van de autoverkopen vergeleken met het voorgaande kwartaal. Het verlies kwam uit op 702 miljoen dollar. De elektrische autofabrikant verwacht in het tweede kwartaal het verlies sterk te verkleinen en terug te keren naar winstgevendheid in het derde kwartaal. Het aandeel Tesla opent vermoedelijk ruim een procent lager.

  PayPal heeft er in het afgelopen kwartaal 9,3 miljoen accounts bij gekregen, waarmee het aantal actieve gebruikers steeg naar 277 miljoen. PayPal, dat zich in 2015 afsplitste van Ebay, boekte een aangepaste winst per aandeel van 0,78 dollar. Dit was meer dan de 0,68 dollar dan analisten gemiddeld verwachtten. Het aandeel opent vermoedelijk 1,2 procent hoger.

  Visa rapporteerde een nettowinst van 3 miljard dollar of 1,31 dollar per aandeel, tegen 2,6 miljard dollar of 1,11 dollar per aandeel een jaar eerder. Daarmee werd de gemiddelde analistenverwachting van 1,24 dollar per aandeel overtroffen. De openingsindicatie voor het aandeel is vlak.

  Slotstanden

  De S&P500 index eindigde woensdag 0,2 procent lager op 2.927,25 punten, de Dow Jones index daalde ook 0,2 procent en ook de Nasdaq index verloor 0,2 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • ABN AMRO verkoopt onderdeel op Kanaaleilanden aan bank uit Bermuda
  25-04-2019 12:50 - Butterfield betaalt 186 miljoen euro.

  (ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO verkoopt zijn private banking-bedrijf op de Kanaaleilanden aan een bank uit Bermuda genaamd Butterfield voor 161 miljoen Britse pond, of omgerekend 186 miljoen euro. Dit maakten de partijen donderdag bekend.

  "De markt voor wealth management verandert snel en consolideert verder. Schaal wordt steeds belangrijker", zegt Peter van Mierlo, CEO van ABN AMRO Private Banking.

  ABN AMRO meldde vorig najaar al bij private banking de nadruk te willen leggen op 'onshore' activiteiten en streeft naar groei in zijn kernmarkten. "De overdracht van onze Channel Island-activiteiten aan Butterfield is een logische keuze binnen deze strategie en in het belang van klanten en medewerkers", aldus Van Mierlo.

  ABN AMRO Channel Islands beheert meer dan 7 miljard euro aan klantvermogen. De bank levert bancaire, beleggings- en bewaardiensten aan trusts, private cliënten en investeringsfondsen. Volgens Butterfield heeft ABN AMRO Channel Islands een conservatieve cultuur op het gebied van risicomanagement.

  Butterfield, dat een balanstotaal heeft van 11,6 miljard dollar, breidt zijn aanwezigheid op de Kanaaleilanden sterk uit met de overname. De bank is vooral actief op Bermuda en de Kaaimaneilanden voor particuliere en zakelijke klanten, en levert naast private banking en vermogensbeheer ook trustdiensten.

  Met de verkoop van het onderdeel zijn de geplande desinvesteringen in private banking afgerond. De verkoop zal de kernkapitaalratio van ABN AMRO naar verwachting licht verbeteren.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: ING twijfelt aan winstgroei Unibail
  25-04-2019 11:57 - Advies blijft Houden.

  (ABM FN-Dow Jones) Unibail heeft na de eerstekwartaalcijfers zijn winstverwachting voor 2019 gehandhaafd, maar aan de doelstelling voor de winstgroei in volgende jaren moeten beleggers niet te veel waarde hechten. Dit stelden analisten van ING donderdag.
  ?
  Voor 2019 verwacht Unibail nog steeds een daling van de aangepaste terugkerende winst per aandeel tot 11,80 à 12,00 euro, van 12,92 euro in 2018.
  ?
  Over de periode 2019 tot en met 2023 ziet het vastgoedbedrijf dit winstcijfer gemiddeld met 5 tot 7 procent per jaar groeien. Dat is overigens wel "op een voor de geplande desinvesteringen aangepaste basis", stelde het bedrijf bij de jaarcijfers.
  ?
  ING denkt dat de geplande desinvesteringen een grote impact zullen hebben. Uitgaande van verdere desinvesteringen in Amerika "voorzien wij een winstgroei per aandeel voor de komende vijf jaar van eerder 0 tot 2 procent dan 5 tot 7 procent", aldus de analisten.  
    
  ING heeft een Houden advies op Unibail met een koersdoel van 148,00 euro. Het aandeel daalde donderdag 0,6 procent naar 154,55 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen lager rond middaguur
  25-04-2019 11:54 - Macroluwe handelsdag met vooral bedrijfscijfers.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden donderdag lager in een markt die het voorlopig moet doen met niet al te opwindende bedrijfsresultaten over het eerste kwartaal en een gebrek aan macro-economische data.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een verlies van 0,1 procent op 390,41 punten. De Duitse DAX liet geen verandering zien op een notering op 12.312,40 punten. De Franse CAC 40 noteerde een daling van 0,2 procent met een stand van 5.566,87 punten. De Britse FTSE 100 gaf donderdag 0,3 procent prijs en daalde naar 7.446,51 punten.

  Vanochtend vroeg kwam er uit Azië nog wel het bericht van De Bank of Japan die de rente ongemoeid liet, maar daar wel aan toevoegde dit zo te houden tot het voorjaar van 2020.

  Voor de Verenigde Staten staan vandaag twee punten op de agenda: de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 20 april en de orders voor duurzame goederen over maart.

  Voor de steunaanvragen ligt de verwachting op 200.000 tegen 192.000 een week eerder. De orders voor duurzame goederen zijn naar verwachting met 0,8 procent opgelopen. In februari daalden de orders met 1,0 procent.

  Olie noteerde donderdag hoger. Een juni-future West Texas Intermediate noteerde 0,3 procent in het groen op 66,11 dollar, terwijl voor een juni-future Brent 75,28 dollar moest worden neergeteld, een stijging met 1,0 procent.

  De euro/dollar noteerde donderdag op 1,1141 dollar. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1160 dollar en woensdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1158 dollar op de borden.

  Bedrijfsnieuws

  De omzet van Bayer ging in het eerste kwartaal van 2019 omhoog waarbij de winst veel lager uitviel, al was dit wel verwacht door de overname van Monsanto. Bayer bevestigde de outlook voor 2019 met een omzet rond de 46 miljard euro, een EBITDA van 12,2 miljard en 6,80 euro kernwinst per aandeel. De koers van het aandeel Bayer noteerde donderdag 3,9 procent hoger.

  Nokia heeft onverwachts verlies geboekt in het eerste kwartaal van dit jaar, omdat de uitrol van 5G op zich laat wachten en de concurrentie toeneemt. Nokia had al eerder laten weten dat het een rustige eerste helft van het jaar verwachtte, waarbij vooral het eerste kwartaal zwak zou zijn, gevolgd door een robuuste tweede jaarhelft. Het aandeel Nokia verloor donderdag 9,0 procent.

  UBS heeft in de eerste drie maanden van 2019 flink minder winst geboekt. Tegen het einde van het kwartaal verbeterden de omstandigheden wel. UBS ging donderdag met 0,6 procent omhoog.

  De fusiegesprekken tussen Commerzbank en Deutsche Bank zijn donderdag beëindigd. Beide partijen gaven aan dat de combinatie te weinig voordeel opleverde. Commerzbank zakte 1,7 procent en Deutsche Bank steeg 4,0 procent in waarde.

  Barclays verwacht mogelijk meer in de kosten te moeten snijden om aan de doelstellingen te voldoen, na een uitdagend eerste kwartaal. Barclays handhaafde wel de verwachting voor het rendement op eigen vermogen van meer dan 9 procent en 10 procent in 2020. Barclays mikte aanvankelijk op jaarlijkse kosten van 13,6 miljard tot 13,9 miljard pond. Barclays zag zijn koers 1,3 procent dalen.

  RELX heeft in eerste maanden van 2019 de trends uit 2018 zien doorzetten. RELX herhaalde de eerder afgegeven outlook voor heel 2019 en heeft er vertrouwen in dat de onderliggende omzet en het aangepaste onderliggende resultaat dit jaar verder groeien. Dat geldt ook voor de aangepaste winst per aandeel tegen constante valuta. Het aandeel steeg 0,4 procent in waarde.

  Unibail-Rodamco-Westfield heeft in het eerste kwartaal veel meer inkomsten gegenereerd dan een jaar eerder, door de toevoeging van de Amerikaanse winkelcentra na de overname van het Australische Westfield, terwijl ook de winkelcentra in Europa profiteerden van beter verkopende huurders en stijgende bezoekersaantallen. Voor 2019 verwacht Unibail-Rodamco nog steeds een aangepaste terugkerende winst per aandeel van 11,80 tot 12,00 euro. Het aandeel daalde 0,6 procent.

  Futures Wall Street

  De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een fractioneel hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,04 procent in het groen.

  De S&P500 index eindigde woensdag 0,2 procent lager op 2.927,25 punten, de Dow Jones index daalde ook 0,2 procent en ook de Nasdaq index verloor 0,2 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Heineken licht
  25-04-2019 11:52 - Koersdoel naar 97,00 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft na de kwartaalcijfers van Heineken besloten het koersdoel voor het fonds te verhogen van 96,00 naar 97,00 euro met een onveranderd Neutraal advies.

  Na een solide kwartaal en nu uitgaande van hogere volumes, rekenen de analisten voor heel 2019 niet langer op een autonome groei bij Heineken van 5,2 maar van 5,6 procent.

  De winstraming ging met 1 procent omhoog en daardoor kon ook het koersdoel iets omhoog.

  Toch ziet Credit Suisse geen ruimte voor een koopaanbeveling, omdat inmiddels 65 tot 70 procent van de volumegroei van Heineken afkomstig is uit markten met lagere marges.

  Het aandeel Heineken steeg donderdag 0,5 procent naar 95,50 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Deutsche Bank en Commerzbank beëindigen fusiegesprekken
  25-04-2019 10:46 - Te weinig voordelen.

  (ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft de fusiegesprekken met Commerzbank beëindigd, omdat de voordelen van een combinatie niet opwegen tegen de risico's en hoge herstructureringskosten. Dit maakte de Duitse bank donderdag bekend.

  Deutsche Bank wil nu andere mogelijkheden bekijken om de winstgevendheid op lange termijn te verbeteren.

  Voor het eerste kwartaal van 2019 mikt Deutsche Bank op een winst voor belastingen van circa 290 miljoen euro en op een nettowinst van circa 200 miljoen euro. De totale netto-omzet zal mogelijk uitkomen op 6,4 miljard euro en de Common Equity Tier 1 ratio op 13,7 procent aan het einde van het eerste kwartaal.

  Deutsche Bank komt op vrijdag met cijfers.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: ING drukt koers AEX
  25-04-2019 10:37 - Aandeel ING noteert ex-dividend.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen koersten donderdag gedurende de ochtend licht lager, mede door een ex-dividendnotering van indexzwaargewicht ING. Rond de klok van half elf verloor de AEX 0,3 procent op 567,04 punten.

  "Vooralsnog zien we nog weinig wolken aan de lucht", aldus investment manager Simon Wiersma van ING. "Maar dat betekent niet dat koersen in één rechte lijn verder omhoog zullen gaan. Er komt ongetwijfeld weer een periode met wat winstnemingen. Dat hoort er nu eenmaal bij", aldus Wiersma.

  ING zag dat er woensdagavond op Wall Street al wat winst werd genomen op aandelen uit de energiesector, na de bekendmaking van hoger dan verwachte Amerikaanse olievoorraden, hetgeen negatief is voor de olieprijs.

  "Ondanks de recente nieuwe records op Wall Street is er geen sprake van een totale risk-on-stemming en worden de zogenoemde veilige havens zoals staatsobligaties nog steeds gevraagd", aldus Wiersma. "Er zit blijkbaar toch nog behoorlijk wat twijfel in de markt."

  Uit de VS krijgen beleggers vanmiddag onder andere de wekelijks gerapporteerde hoeveelheid nieuwe aanvragen van werkloosheidsuitkeringen en cijfers over de orders voor duurzame goederen voorgeschoteld. Kwartaalcijfers zijn er van onder andere Galapagos, Intel, Starbucks en Amazon.

  Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1142. Woensdag stond er nog een stand van 1,1259 op de borden. Analisten verklaarden de kracht van de dollar door te wijzen op oplopende zorgen over de economische groei in de eurozone. De olieprijzen koersten 0,2 procent hoger.

  Stijgers en dalers

  Onder de hoofdaandelen woog ING Groep op de koersvorming vanwege een ex-dividendnotering. Het aandeel koerste 3,5 procent lager. Unibail-Rodamco daalde na cijfers. Het verlies bleef evenwel beperkt tot 0,2 procent. Het vastgoedfonds realiseerde in het eerste kwartaal veel meer omzet dan een jaar eerder, door de toevoeging van de Amerikaanse winkelcentra na de overname van het Australische Westfield. Ook de winkelcentra in Europa profiteerden van beter verkopende huurders en stijgende bezoekersaantallen.

  Vopak steeg met 1,4 procent, nadat het aandeel eerder deze week nog onder druk stond, toen de olieprijs opliep.

  In de AMX gingen de handen op elkaar voor de cijfers van ASMI. NIBC sprak van een erg sterke jaarstart, terwijl ING stelde dat ASMI positief blijft verrassen. ASMI verhoogde zijn verwachting voor het tweede kwartaal naar een omzet van 230 miljoen tot 250 miljoen euro met een orderinstroom van 240 miljoen tot 260 miljoen euro. Bij de jaarcijfers rekende het bedrijf nog op 200 miljoen tot 230 miljoen euro omzet in het tweede kwartaal. "Met deze prestaties doet ASMI het veel beter dan concurrenten", aldus NIBC. De marktvorsers van ING wezen wel op een kleine nuancering in de woorden van ASMI over de prestaties in 2019. Waar ASMI eerder zei de markt te zullen overtreffen, voegde het hier woensdagavond 'meaningful' aan toe. Het aandeel won 6,6 procent.

  Intertrust noteerde daarentegen onderaan na cijfers, met een daling van 8,1 procent. UBS noemde de groei in het eerste kwartaal bescheiden, terwijl de aangepaste EBIT bijna twee procent lager uitviel dan waar de consensus rekening mee hield. Analisten van de Zwitserse zakenbank sluiten naar aanleiding van de resultaten een neerwaartse bijstelling van de consensus met 2 tot 3 procent niet uit.

  WDP daalde 3,3 procent vanwege een ex-dividend notering.

  Onder de kleinere aandelen waren er geen uitschieters. ForFarmers won 1,2 procent en Kiadis Pharma 0,8 procent, terwijl Ordina 0,9 procent inleverde na cijfers. De omzet van het IT-bedrijf liep op, maar de operationele winst en het nettoresultaat nam op jaarbasis licht af.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Randstad
  25-04-2019 10:33 - Koersdoel naar 50,00 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor Randstad verhoogd van 44,00 naar 50,00 euro bij handhaving van het Neutraal advies. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport van de zakenbank, daags na de publicatie van de goed ontvangen kwartaalcijfers van de werkbemiddelaar uit Diemen.

  De zakenbank refereerde donderdag aan een betere prijs- en omzetdynamiek. De vooruitzichten voor Randstad voor de korte termijn zijn in de visie van Credit Suisse verbeterd.

  De risico's voor Randstad liggen volgens Credit Suisse onder andere in de schaarste aan geschikte kandidaten en verzwakking van de macro-economische omgeving. Opwaarts potentieel kan komen van de verbetering in Duitsland en prijsstijgingen.

  Het aandeel Randstad noteerde donderdag op een rood Damrak 0,1 procent hoger op 51,48 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.