VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Live beursnieuws bij de VEB

 • Europese beurzen openen in het rood
  26-01-2021 06:52 - Ook negatieve indicatie voor Wall Street.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan dinsdag een lagere opening tegemoet, nu er vertraging dreigt met het nieuwe Amerikaanse steunpakket, terwijl de nieuwe coronaoglf om steeds meer maatregelen vraagt om in te dammen.

  IG voorziet een openingsverlies van 4 punten voor de Duitse DAX, een min van 5 punten voor de Franse CAC 40 en een stijging van 9 punten voor de Britse FTSE 100.

  De aandelenmarkten in Europa gingen maandag met verliezen de dag uit.

  "De aandelenmarkten begonnen de dag al zwak, maar de verkoopdruk nam toe gedurende de dag", zo zag marktanalist David Madden van CMC Markets. Volgens Madden maken beleggers zich zorgen dat de strengere extra restricties een economisch herstel doen vertragen en dat weegt momenteel op het vertrouwen in de markt", aldus de analist.  

  Volgens Madden zal het Verenigd Koninkrijk de reisrestricties verder aanscherpen. Frankrijk heeft al een avondklok in heel het land en er zijn volgens de analist geruchten dat er een derde nationale lockdown komt.  

  "De laatste cijfers uit de Franse dienstensector onderstrepen de impact van de huidige maatregelen, dus een nieuwe lockdown zou de economie nog harder raken", aldus Madden. De analist stelde dat de uitrol van de coronavaccins in de Europese Unie traag verloopt en dat dit beleggers eveneens bezig houdt. "Het lijkt erop dat de huidige restricties in Europa niet snel teruggeschroefd zullen worden."

  De uitrol van het vaccin in het Verenigd Koninkrijk loopt volgens Madden wel voorspoedig ten opzichte van andere Europese landen. "Dit is de reden waarom de FTSE 100 en de FTSE 250 niet zo'n grote koersval lieten zien als andere Europese indices."

  Madden merkte op dat luchtvaartmaatschappijen vandaag de gebeten hond zijn en wees op uitspraken van de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock, die waarschuwde dat er strengere maatregelen zullen komen gericht op mensen die van buiten het Verenigd Koninkrijk het land invliegen. De restricties zijn vermoedelijk gericht op hoe lang mensen in quarantaine moeten nadat zij het land zijn binnengekomen.  

  Op macro-economisch vlak was er een tegenvaller in de vorm van een zwakke Ifo index voor het Duitse ondernemersvertrouwen. De index daalde van 92,2 in december tot 90,1 in januari. Madden wees daarbij in het bijzonder op de daling van de verwachtingsindex voor nieuwe orders.

  Bedrijfsnieuws

  In Amsterdam ging Prosus aan de leiding met een koerswinst van bijna 4 procent. De Chinese app Kuaishou wil miljarden ophalen in Hongkong met een beursgang. Grootaandeelhouder is Tencent, waar Prosus op zijn beurt weer een groot belang in heeft. Het aandeel Tencent steeg in Hongkong bijna 11 procent.

  Verder won Philips na cijfers meer dan 2 procent. De kwartaalcijfers van Philips waren iets beter dan verwacht. Berenberg sprak dan ook van nette resultaten. Daarnaast kondigde Philips vanochtend een paar nieuwe opdrachten aan.

  Financials stonden onder druk. Deutsche Bank, Société Générale en ING leverden zo'n 4 procent in.

  Speculatie over reisbeperkingen vanwege het coronavirus zetten luchtvaartaandelen maandag onder druk. Air France-KLM, Lufthansa en easyJet leverden 3 tot 7 procent in. TUI hield de schade nog beperkt met een verlies van circa 1 procent.

  Euro STOXX 50          3.550,85 (-1,4X%)
  STOXX Europe 600       404,85  (-0,9%)
  DAX                    13.643,95  (-1,7%)
  CAC 40                 5.472,36  (-1,6%)
  FTSE 100               6.638,85  (-0,8%)
  SMI                    10.925,70  (-0,0%)
  AEX                    658,24  (-0,4%)
  BEL 20                 3.686,57  (-1,5%)
  FTSE MIB               21.735,95 (-1,6%)
  IBEX 35                7.897,30  (-1,7%)

  AMERIKAANSE AANDELEN

  Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures dinsdag beduidend lager.

  De Amerikaanse beurzen lieten maandag nog een verdeeld beeld zien, maar de koersuitslagen bleven relatief beperkt in aanloop naar kwartaalcijfers van bedrijven als Apple, Tesla en Facebook later deze week.

  "De stemming is ietwat negatief in de Verenigde Staten, waarbij de Dow Jones-index aan waarde inlevert", zo merkte marktanalist David Madden van CMC Markets op. 

  Madden stelde dat Amerikaanse beleidsmakers momenteel debatteren over een steunpakket met een omvang van 1,9 biljoen dollar, dat door president Joe Biden werd voorgesteld. "Dit vangt de klap van het negatieve nieuws over de lockdowns in Europa wat op", aldus Madden. 

  Verder wachten beleggers volgens hem op kwartaalupdates van bedrijven als Apple, Tesla en Facebook. Op dinsdag volgen al cijfers Starbucks, Verizon en Microsoft. 

  "De manier waarop de topmanagers de vooruitzichten communiceren zal cruciaal zijn voor de markten", zei Sophie Chardon van Lombard Odier. "Beleggers zullen de ruimte die vaccinatie kan bieden, moeten afwegen tegen de realiteit van nieuwe lockdowns" en de impact daarvan op elk bedrijf, merkte ze daarbij op.

  De pandemie die de bevolking van veel landen aan het eigen huis gekluisterd houdt, heeft de economie gesplitst in bedrijven die hiervan profiteren en bedrijven die er het nadeel van ondervinden. De grootste technologiebedrijven worden gerekend tot de profiterende partijen.

  In Europa werden aandelen in de reissector hard geraakt, nadat Britse en Franse politici zeiden strengere maatregelen te overwegen nu mutaties van het coronavirus zich snel verspreiden. Europese luchtvaartmaatschappijen verloren maandag 4 tot meer dan 6 procent.

  De uitrol van het vaccinatieprogramma in de EU wordt intussen bedreigd doordat farmaceut AstraZeneca tientallen miljoenen doses van het vaccin de komende maanden vermoedelijk nog niet kan leveren. Een productieprobleem in Europa zou de reden zijn.

  Economisch nieuws was er van de Federal Reserve Bank van Chicago, die meldde dat de nationale economische activiteit in december sneller groeide dan in november. De index steeg van 0,31 naar 0,52.

  De olieprijs is maandag licht hoger gesloten, na berichten dat Irak mogelijk de olieproductie gaat terugschroeven en Libië kampt met exportproblemen vanwege betalingsgeschillen. Op een settlement van 52,77 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,0 procent duurder.

  Bedrijfsnieuws

  Kimberly-Clark won meer dan drie procent na kwartaalcijfers, die de verwachtingen van analisten overtroffen.

  Het aandeel GameStop steeg gedurende de handelsdag met 120 procent, maar leverde een groot deel daarvan in en koerste zelfs kortstondig lager. Uiteindelijk sloot het aandeel circa achttien procent hoger. De verkoper van computerspellen is speelbal in een gevecht tussen handelaren die op het internetforum Reddit communiceren en die geloven in een koersstijging, en shortsellers, die zwaar tegen het aandeel speculeren. Het hedgefund Melvin Capital heeft met diens shortpositie veel verloren.

  AMC Entertainment haalde sinds 14 december ruim 900 miljoen dollar op, deels met nieuwe aandelen en grotendeels met leningen en obligaties. De bioscoopuitbater heeft geld nodig om de coronapandemie te overleven. Het aandeel werd circa een kwart meer waard.

  Caterpillar krijgt serieuze concurrentie van Chinese tegenhangers, zoals Sany Heavy Industry en Zoomlion. Deze bedrijven maken de trucks en hijskranen die de Chinese bouwsector aan de praat houden. De Chinese bedrijven werden 5 procent meer waard in Shanghai. Caterpillar leverde ruim twee procent in.

  De Amerikaanse autofabrikant Lucid Motors is in gesprek over een mogelijke beursgang via een fusie met een investeringsvehikel van voormalig Citigroup-dealmaker Michael Klein. Dat schreef persbureau Bloomberg maandag. Een transactie zou het bedrijf waarderen op een bedrag tot 15 miljard dollar, volgens de bronnen van het persbureau.

  Moderna won ruim twaalf procent, nadat het bekendmaakte dat zijn coronavaccin ook effectief lijkt te zijn tegen mutaties van het virus, dat zeer besmettelijk is. 

  Merck & Co stopt met de ontwikkeling van een tweetal potentiële coronavaccins nadat data uit een Fase 1 klinische studie een teleurstellende immuniteitsrespons lieten zien. Het aandeel stond enkele tienden van een procent hoger.

  Latch, dat slimme sloten en kluisjes maakt, wil naar de beurs via een fusie met een investeringsvehikel. Latch zou daarbij worden gewaardeerd op 1,6 miljard dollar.

  S&P 500 index                   3.855,36 (+0,4%)
  Dow Jones index            30.960,00 (-0,1%)
  Nasdaq Composite           13.635,99 (+0,7%)

  AZIE

  De Aziatische beurzen noteerden dinsdag over de brede linie lager.

  Nikkei 225                     28.576,73 (-0,9%)
  Shanghai Composite      3.573,10 (-1,4%)
  Hang Seng                    29.600,56 (-1,9%)

  VALUTA
  De euro/dollar noteerde op 1,2126. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag bewoog het muntpaar nog op 1,2141.

  USD/JPY Yen   103,74
  EUR/USD Euro  1,2126
  EUR/JPY Yen   125,82

  MACRO-AGENDA:

  08:00 Werkloosheid - November (VK)
  15:00 Case Shiller huizenprijzen - November (VS)
  15:00 World Economic Outlook IMF (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Conference Board - Januari (VS)

  BEDRIJFSNIEUWS:

  07:00 Novartis - Cijfers vierde kwartaal (Zwi)
  07:00 UBS - Cijfers vierde kwartaal (Zwi)
  13:00 3M - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 American Express - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 General Electric - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Johnson & Johnson - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Lockheed Martin - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Verizon - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Advanced Micro Devices - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Microsoft - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Starbucks - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 Texas Instruments - Cijfers vierde kwartaal (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Bijna 100 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
  26-01-2021 06:45 - Aantal sterfgevallen op ruim 2,1 miljoen.

  (ABM FN-Dow Jones) Inmiddels zijn er bijna 100 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt dinsdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

  Het aantal Amerikanen dat het coronavirus draagt, steeg van 25,1 miljoen op maandag naar 25,3 miljoen op dinsdag, terwijl het aantal sterfgevallen toenam tot rond de 421.000.

  India volgt nog altijd op afstand, met tegen de 10,7 miljoen besmettingen en 153.587 sterfgevallen.

  Brazilië kende vandaag bijna 8,9 miljoen coronagevallen, terwijl het aantal overledenen als gevolg van het virus op 217.664 staat.

  In West-Europa heeft het Verenigd Koninkrijk de meeste besmettingsgevallen met inmiddels bijna 3,7 miljoen. Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland volgen.

  In Nederland staat het aantal besmettingen nu op 966.194 en in België op 694.858. In Nederland stond het aantal besmettingen op maandag op 962.153 en in België op 693.666.

  In China, waar de uitbraak een jaar geleden begon, zijn nu officieel 99.402 coronagevallen. Dit waren er maandag 99.247.

  Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd inmiddels 2,14 miljoen mensen aan het virus overleden. Ruim 55 miljoen mensen zijn hersteld.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Janet Yellen benoemd als minister van financien VS
  26-01-2021 06:44 - Eerste vrouw in VS op deze ministerspost.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse Senaat heeft maandagavond laat met een meerderheid ingestemd met de benoeming van Janet Yellen als minister van financiën in de Verenigde Staten.

  Er werd met 85 voor en 15 tegen de benoeming gestemd. Yellen is daarmee de eerste vrouw in de VS op deze ministerspost.

  Yellen was tussen februari 2014 en 2018 voorzitter van de Federal Reserve.

  Tijdens een hoorzitting over haar benoeming zei Yellen vorige week dat zij als minister van financiën het economisch herstel in de VS grootschalig wil aanpakken. President Joe Biden onthulde recent een plan van 1.900 miljard dollar om de coronacrisis te bestrijden.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: macro-economisch
  26-01-2021 06:40 - Volle agenda.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met dinsdag 2 februari 2021:

  DINSDAG 26 JANUARI 2021
  08:00 Werkloosheid - November (VK)
  15:00 Case Shiller huizenprijzen - November (VS)
  15:00 World Economic Outlook IMF (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Conference Board - Januari (VS)

  WOENSDAG 27 JANUARI 2021
  08:00 Consumentenvertrouwen GfK - Februari (Dld)
  08:45 Consumentenvertrouwen - Januari (Fra)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:30 Orders duurzame goederen - December (VS)
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)
  20:00 Federal Reserve - Rentebesluit (VS)
  20:30 Toelichting rentebesluit Fed (VS)

  DONDERDAG 28 JANUARI 2021
  00:50 Detailhandelsverkopen - December (Jap)
  06:30 Producentenvertrouwen - Januari (NL)
  11:00 Consumentenvertrouwen - Januari def. (eur)
  11:30 Inflatie - Januari (Bel)
  14:00 Inflatie - Januari vlpg. (Dld)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:30 Economische groei - Vierde kwartaal vlpg. (VS)
  16:00 Nieuwe woningverkopen - December (VS)
  16:00 Leidende indicatoren - December (VS)

  VRIJDAG 29 JANUARI 2021
  00:30 Werkloosheid - December (Jap)
  00:50 Industriële productie - December vlpg. (Jap)
  06:30 Omzet detailhandel - December (NL)
  06:30 Producentenprijzen - December (NL)
  07:30 Economische groei - Vierde kwartaal (Fra)
  09:55 Werkloosheid - Januari (Dld)
  10:00 Economische groei - Vierde kwartaal (Dld)
  10:00 Geldhoeveelheid - December (eur)
  14:30 Persoonlijke inkomens en bestedingen - December (VS)
  14:30 Arbeidskosten - Vierde kwartaal vlpg. (VS)
  15:45 Inkoopmanagersindex Chicago - Januari (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Michigan - Januari def. (VS)
  16:00 Aanstaande woningverkopen - December (VS)

  MAANDAG 1 FEBRUARI 2021
  01:30 Inkoopmanagersindex industrie - Januari def. (Jap)
  03:45 Inkoopmanagersindex industrie - Januari (Chi)
  08:00 Detailhandelsverkopen - December (Dld)
  09:00 Inkoopmanagersindex industrie - Januari (NL)
  09:15 Inkoopmanagersindex industrie - Januari (Spa)
  09:45 Inkoopmanagersindex industrie - Januari (Ita)
  09:50 Inkoopmanagersindex industrie - Januari def. (Fra)
  09:55 Inkoopmanagersindex industrie - Januari def. (Dld)
  10:00 Inkoopmanagersindex industrie - Januari def. (eur)
  10:30 Inkoopmanagersindex industrie - Januari def. (VK)
  11:00 Werkloosheid - December (eur)
  15:45 Inkoopmanagersindex industrie Markit - Januari def. (VS)
  16:00 Inkoopmanagersindex industrie ISM - Januari (VS)  
  16:00 Bouwuitgaven - December (VS)

  DINSDAG 2 FEBRUARI 2021
  05:30 Reserve Bank of Australia - Rentebesluit (Aus)
  08:45 Inflatie - Januari vlpg. (Fra)
  10:00 Economische groei - Vierde kwartaal (Ita)
  11:00 Economische groei - Vierde kwartaal vlpg. (eur)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen
  26-01-2021 06:40 - Cijferseizoen bezig.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met dinsdag 2 februari 2021:

  DINSDAG 26 JANUARI 2021
  07:00 Novartis - Cijfers vierde kwartaal (Zwi)
  07:00 UBS - Cijfers vierde kwartaal (Zwi)
  13:00 3M - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 American Express - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 General Electric - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Johnson & Johnson - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Lockheed Martin - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Verizon - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Advanced Micro Devices - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Microsoft - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Starbucks - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 Texas Instruments - Cijfers vierde kwartaal (VS)

  WOENSDAG 27 JANUARI 2021
  13:00 Abbott Laboratories - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 AT&T - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Boeing - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Levi Strauss - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Blackstone - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 LAM Research - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Apple - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 Facebook - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Tesla - Cijfers vierde kwartaal (VS)

  DONDERDAG 28 JANUARI 2021
  00:00 Samsung Electronics - Cijfers vierde kwartaal (Z-K)
  07:00 STMicroelectronics - Cijfers vierde kwartaal (Fr)
  12:00 Dow - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 American Airlines - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 DuPont - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 McDonald's - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Sherwin Williams - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  15:00 Nucor - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Mondelez - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  00:00 Mastercard - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  00:00 Visa - Cijfers vierde kwartaal (VS)

  VRIJDAG 29 JANUARI 2021
  07:00 SAP - Cijfers vierde kwartaal (Dld)
  13:00 Caterpillar - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Colgate-Palmolive - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Eli Lilly - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Honeywell - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  14:00 Chevron - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  00:00 Beoordeling coronavaccin AstraZeneca (verwacht)

  MAANDAG 1 FEBRUARI 2021
  07:00 Siemens Healthineers - Cijfers eerste kwartaal

  DINSDAG 2 FEBRUARI 2021
  08:00 BP - Cijfers vierde kwartaal
  13:00 Exxon Mobil - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Harley-Davidson - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 ManpowerGroup - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Pfizer - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Sysco - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  13:00 UPS - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Alphabet (Google) - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Amazon - Cijfers vierde kwartaal (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Belgische bedrijven
  26-01-2021 06:40 - Rustige start cijferseizoen.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met dinsdag 2 februari 2021:

  DINSDAG 26 JANUARI 2021
  07:30 Barco - Cijfers vierde kwartaal

  WOENSDAG 27 JANUARI 2021
  - Geen agendapunten

  DONDERDAG 28 JANUARI 2021
  18:00 Quest for Growth - Jaarcijfers

  VRIJDAG 29 JANUARI 2021
  00:00 Ascencio - Jaarvergadering
  07:00 WDP - Cijfers vierde kwartaal
  17:45 KBC Ancora - Halfjaarcijfers

  MAANDAG 1 FEBRUARI 2021
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 2 FEBRUARI 2021
  - Geen agendapunten

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Nederlandse bedrijven
  26-01-2021 06:40 - Cijferseizoen komt op gang.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met dinsdag 2 februari 2021:

  DINSDAG 26 JANUARI 2021
  07:00 NSI - Cijfers vierde kwartaal

  WOENSDAG 27 JANUARI 2021
  07:00 KPN - Cijfers vierde kwartaal
  08:00 SnowWorld - Jaarcijfers
  09:00 InPost - Beursgang (verwacht)
  22:00 Core Laboratories - Cijfers vierde kwartaal

  DONDERDAG 28 JANUARI 2021
  07:30 Sligro - Cijfers vierde kwartaal def.
  08:00 RoodMicrotec - Cijfers vierde kwartaal

  VRIJDAG 29 JANUARI 2021
  07:00 Signify - Cijfers vierde kwartaal
  07:00 WDP - Cijfers vierde kwartaal

  MAANDAG 1 FEBRUARI 2021
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 2 FEBRUARI 2021
  - Geen agendapunten

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: AEX op Wall Street
  25-01-2021 22:09 - Meerderheid hoger.

  (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn maandag acht van de negen AEX-genoteerde fondsen hoger gesloten ten opzichte van het slot in Amsterdam.

  Aegon (-0,55%)
  ArcelorMittal (+0,67%)
  ASML (+1,34%)
  Galapagos (+0,82%)
  ING Groep (+0,13%)
  Philips (+0,57%)
  RELX (+0,46%)
  Royal Dutch Shell (+0,28%)
  Unilever (+0,04%)

  Euro/dollar: 1,2141

  Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 658,24 punten, zijn geëindigd op 659,53 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Bescheiden uitslagen op Wall Street
  25-01-2021 22:08 - Tech in trek.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen lieten maandag een verdeeld beeld zien, maar de koersuitslagen bleven relatief beperkt in aanloop naar kwartaalcijfers van bedrijven als Apple, Tesla en Facebook later deze week.

  De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,4 procent hoger op 3.855,36 punten, de Dow Jones-index stond 0,1 procent lager op 30.960,00 punten en technologiebeurs Nasdaq schreef 0,9 procent bij op 13.483,29 punten.

  "De stemming is ietwat negatief in de Verenigde Staten, waarbij de Dow Jones-index aan waarde inlevert", zo merkte marktanalist David Madden van CMC Markets op. 

  Madden stelde dat Amerikaanse beleidsmakers momenteel debatteren over een steunpakket met een omvang van 1,9 biljoen dollar, dat door president Joe Biden werd voorgesteld. "Dit vangt de klap van het negatieve nieuws over de lockdowns in Europa wat op", aldus Madden. 

  Verder wachten beleggers volgens hem op kwartaalupdates van bedrijven als Apple, Tesla en Facebook. Op dinsdag volgen al cijfers Starbucks, Verizon en Microsoft. 

  "De manier waarop de topmanagers de vooruitzichten communiceren zal cruciaal zijn voor de markten", zei Sophie Chardon van Lombard Odier. "Beleggers zullen de ruimte die vaccinatie kan bieden, moeten afwegen tegen de realiteit van nieuwe lockdowns" en de impact daarvan op elk bedrijf, merkte ze daarbij op.

  De pandemie die de bevolking van veel landen aan het eigen huis gekluisterd houdt, heeft de economie gesplitst in bedrijven die hiervan profiteren en bedrijven die er het nadeel van ondervinden. De grootste technologiebedrijven worden gerekend tot de profiterende partijen.

  In Europa werden aandelen in de reissector hard geraakt, nadat Britse en Franse politici zeiden strengere maatregelen te overwegen nu mutaties van het coronavirus zich snel verspreiden. Europese luchtvaartmaatschappijen verloren maandag 4 tot meer dan 6 procent.

  De uitrol van het vaccinatieprogramma in de EU wordt intussen bedreigd doordat farmaceut AstraZeneca tientallen miljoenen doses van het vaccin de komende maanden vermoedelijk nog niet kan leveren. Een productieprobleem in Europa zou de reden zijn.

  Economisch nieuws was er van de Federal Reserve Bank van Chicago, die meldde dat de nationale economische activiteit in december sneller groeide dan in november. De index steeg van 0,31 naar 0,52.

  De euro/dollar noteerde op 1,2141. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er nog 1,2170 op de borden. 

  De olieprijs is maandag licht hoger gesloten, na berichten dat Irak mogelijk de olieproductie gaat terugschroeven en Libië kampt met exportproblemen vanwege betalingsgeschillen. Op een settlement van 52,77 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,0 procent duurder.

  Bedrijfsnieuws

  Kimberly-Clark won meer dan drie procent na kwartaalcijfers, die de verwachtingen van analisten overtroffen.

  Het aandeel GameStop steeg gedurende de handelsdag met 120 procent, maar leverde een groot deel daarvan in en koerste zelfs kortstondig lager. Uiteindelijk sloot het aandeel circa achttien procent hoger. De verkoper van computerspellen is speelbal in een gevecht tussen handelaren die op het internetforum Reddit communiceren en die geloven in een koersstijging, en shortsellers, die zwaar tegen het aandeel speculeren. Het hedgefund Melvin Capital heeft met diens shortpositie veel verloren.

  AMC Entertainment haalde sinds 14 december ruim 900 miljoen dollar op, deels met nieuwe aandelen en grotendeels met leningen en obligaties. De bioscoopuitbater heeft geld nodig om de coronapandemie te overleven. Het aandeel werd circa een kwart meer waard.

  Caterpillar krijgt serieuze concurrentie van Chinese tegenhangers, zoals Sany Heavy Industry en Zoomlion. Deze bedrijven maken de trucks en hijskranen die de Chinese bouwsector aan de praat houden. De Chinese bedrijven werden 5 procent meer waard in Shanghai. Caterpillar leverde ruim twee procent in.

  De Amerikaanse autofabrikant Lucid Motors is in gesprek over een mogelijke beursgang via een fusie met een investeringsvehikel van voormalig Citigroup-dealmaker Michael Klein. Dat schreef persbureau Bloomberg maandag. Een transactie zou het bedrijf waarderen op een bedrag tot 15 miljard dollar, volgens de bronnen van het persbureau.

  Moderna won ruim twaalf procent, nadat het bekendmaakte dat zijn coronavaccin ook effectief lijkt te zijn tegen mutaties van het virus, dat zeer besmettelijk is. 

  Merck & Co stopt met de ontwikkeling van een tweetal potentiële coronavaccins nadat data uit een Fase 1 klinische studie een teleurstellende immuniteitsrespons lieten zien. Het aandeel stond enkele tienden van een procent hoger.

  Latch, dat slimme sloten en kluisjes maakt, wil naar de beurs via een fusie met een investeringsvehikel. Latch zou daarbij worden gewaardeerd op 1,6 miljard dollar.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Olieprijs hoger gesloten
  25-01-2021 21:07 - Irak wil olieproductie terugschroeven.

  (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag licht hoger gesloten, na berichten dat Irak mogelijk de olieproductie gaat terugschroeven en Libië kampt met exportproblemen vanwege betalingsgeschillen. Op een settlement van 52,77 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,0 procent duurder.

  "Irak, een land dat het doorgaans niet zo nauw neemt met de productieafspraken, heeft beloofd om de olieproductie in januari en februari terug te schroeven om te compenseren voor de te hoge productie in 2020", zo stelde analist Bjornar Tonhaugen van Rystad Energy. 

  Irak is van plan om 3,6 miljoen vaten olie per dag te produceren in januari en februari, zo bleek uit diverse nieuwsberichten, hetgeen minder zou zijn dan de 3,86 miljoen vaten per dag die OPEC-landen momenteel mogen produceren. De lagere productie door Irak zou compenseren voor de te hoge productie van het land in 2020. 

  "Als Irak daadwerkelijk de productie terug kan schroeven tot dergelijke niveaus, dan zou het de eerste keer sinds 2015 zijn dat het land zo weinig produceert", aldus strateeg Warren Patterson van ING. "Maar gezien Irak in het verleden niet zijn afspraken nakwam, is er geen garantie dat het land zich nu wel aan de afspraken houdt."

  "De markten zullen alleen profiteren als er meer productiebeperkingen gekomen, gezien de sombere signalen vanuit de vraagkant als gevolg van een toename van het aantal coronabesmettingen wereldwijd", aldus Tonhaugen. "Wanneer het kartel beslist dat het tijd is om de productie weer op te schroeven, dan moeten oliebeleggers zich schrap zetten voor een flinke shock", aldus de strateeg. 

  Verder meldde persbureau Reuters dat de Libische Petroleum Facilities Guard de olie-export vanaf Ras Lanuf, Es Sider en Hariga heeft stilgelegd vanwege een betalingsgeschil. Volgens Patterson van ING heeft Libië een buitengewoon herstel van de olieproductie doorgemaakt en produceerde het land meer dan 1,2 miljoen vaten olie per dag in december, nadat de productie in augustus nog op 100.000 vaten per dag lag. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Tech in trek op vlak Wall Street
  25-01-2021 19:23 - Focus op kwartaalcijfers.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bleven maandag dicht bij huis in aanloop naar kwartaalcijfers van bedrijven als Apple, Tesla en Facebook later deze week.

  De toonaangevende S&P 500 index noteerde 0,1 procent hoger, de Dow Jones-index stond 0,3 procent lager en technologiebeurs Nasdaq schreef 0,4 procent bij.

  "De stemming is ietwat negatief in de Verenigde Staten, waarbij de Dow Jones-index aan waarde inlevert", zo merkte marktanalist David Madden van CMC Markets op. 

  Madden stelde dat Amerikaanse beleidsmakers momenteel debatteren over een steunpakket met een omvang van 1,9 biljoen dollar, dat door president Joe Biden werd voorgesteld. "Dit vangt de klap van het negatieve nieuws over de lockdowns in Europa wat op", aldus Madden. 

  Verder wachten beleggers volgens hem op kwartaalupdates van bedrijven als Apple, Tesla en Facebook. Op dinsdag volgen al cijfers Starbucks, Verizon en Microsoft. 

  "De manier waarop de topmanagers de vooruitzichten communiceren zal cruciaal zijn voor de markten", zei Sophie Chardon van Lombard Odier. "Beleggers zullen de ruimte die vaccinatie kan bieden, moeten afwegen tegen de realiteit van nieuwe lockdowns" en de impact daarvan op elk bedrijf, merkte ze daarbij op.

  De pandemie die de bevolking van veel landen aan het eigen huis gekluisterd houdt, heeft de economie gesplitst in bedrijven die hiervan profiteren en bedrijven die er het nadeel van ondervinden. De grootste technologiebedrijven worden gerekend tot de profiterende partijen.

  In Europa werden aandelen in de reissector hard geraakt, nadat Britse en Franse politici zeiden strengere maatregelen te overwegen nu mutaties van het coronavirus zich snel verspreiden. Europese luchtvaartmaatschappijen verloren maandag 4 tot meer dan 6 procent.

  De uitrol van het vaccinatieprogramma in de EU wordt intussen bedreigd doordat farmaceut AstraZeneca tientallen miljoenen doses van het vaccin de komende maanden vermoedelijk nog niet kan leveren. Een productieprobleem in Europa zou de reden zijn.

  Economisch nieuws was er van de Federal Reserve Bank van Chicago, die meldde dat de nationale economische activiteit in december sneller groeide dan in november. De index steeg van 0,31 naar 0,52.

  De euro/dollar noteerde op 1,2144. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er nog 1,2170 op de borden. De olieprijzen stegen met 0,4 procent.

  Bedrijfsnieuws

  Kimberly-Clark won 4,9 procent na kwartaalcijfers, die de verwachtingen van analisten overtroffen.

  Het aandeel GameStop steeg gedurende de handelsdag tot 120 procent, maar leverde een groot deel daarvan in en koerste zelfs kortstondig lager. De verkoper van computerspellen is speelbal in een gevecht tussen handelaren die op het internetforum Reddit communiceren en die geloven in een koersstijging, en shortsellers, die zwaar tegen het aandeel speculeren. Het hedgefund Melvin Capital heeft met diens shortpositie veel verloren.

  AMC Entertainment haalde sinds 14 december ruim 900 miljoen dollar op, deels met nieuwe aandelen en grotendeels met leningen en obligaties. De bioscoopuitbater heeft geld nodig om de coronapandemie te overleven. Het aandeel steeg 25,2 procent.

  Caterpillar krijgt serieuze concurrentie van Chinese tegenhangers, zoals Sany Heavy Industry en Zoomlion. Deze bedrijven maken de trucks en hijskranen die de Chinese bouwsector aan de praat houden. De Chinese bedrijven werden 5 procent meer waard in Shanghai. Caterpillar leverde 1,8 procent in.

  De Amerikaanse autofabrikant Lucid Motors is in gesprek over een mogelijke beursgang via een fusie met een investeringsvehikel van voormalig Citigroup-dealmaker Michael Klein. Dat schreef persbureau Bloomberg maandag. Een transactie zou het bedrijf waarderen op een bedrag tot 15 miljard dollar, volgens de bronnen van het persbureau.

  Moderna won 9,0 procent, nadat het bekendmaakte dat zijn coronavaccin ook effectief lijkt te zijn tegen mutaties van het virus, dat zeer besmettelijk is. 

  Merck & Co stopt met de ontwikkeling van een tweetal potentiële coronavaccins nadat data uit een Fase 1 klinische studie een teleurstellende immuniteitsrespons lieten zien. Het aandeel stond 0,5 procent lager.

  Latch, dat slimme sloten en kluisjes maakt, wil naar de beurs via een fusie met een investeringsvehikel. Latch zou daarbij worden gewaardeerd op 1,6 miljard dollar.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • TIE Kinetix aan de slag voor UWV
  25-01-2021 19:12 - Waarde van 500.000 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) TIE Kinetix heeft een zesjarig contract afgesloten met het UWV om de implementatie en uitvoering van een educatief subsidieprogramma te ondersteunen met hun cloud-based elektronische facturatieplatform FLOW Partner Automation. Dit maakte het e-commercebedrijf maandagavond bekend.

  Het contract wordt gewaardeerd op ongeveer 500.000 euro over een periode van zes jaar, met de mogelijkheid tot twee keer een verlenging van twaalf maanden.

  Volgens de eerste overeenkomst worden meer dan 600 opleidingsaanbieders voor het einde van dit jaar aangesloten op het platform.

  "Het UWV-contract is een belangrijke overwinning voor TIE Kinetix, omdat het een sterke intrede in 2021 laat zien en eveneens in lijn is met het op “hub-and-spoke” gebaseerde bedrijfsmodel van het bedrijf", aldus TIE. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • India legt 59 Chinese apps permanente ban op - media
  25-01-2021 19:03 - Onder meer TikTok en We Chat geblokkeerd.

  (ABM FN-Dow Jones) Het Indiase ministerie van Elektronica en Informatietechnologie heeft besloten dat 59 Chinese apps permanent worden geblokkeerd voor het gebruik in India. Dit meldde The Economic Times maandag op basis van bronnen. 

  Zeven maanden geleden legde de Indiase overheid al een tijdelijke ban op voor de apps, maar maandag werd bekend dat de apps permanent worden geblokkeerd. 

  Het betreft 59 Chinese apps, die de integriteit, nationale veiligheid en soevereiniteit van India in gevaar zouden brengen, aldus het ministerie. Onder meer het populaire TikTok, Helo, We Chat en UC Browser van Alibaba worden geweerd. 

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen doen stap terug
  25-01-2021 18:59 - Luchtvaartaandelen onder druk.

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa gingen maandag met verliezen de dag uit. De Stoxx Europe 600 index sloot 0,8 procent lager op 405,13 punten en de Duitse DAX verloor 1,7 procent tot 13.643,95 punten. De Franse CAC 40 liet 1,6 procent gaan op 5.472,36 punten en de Britse FTSE 100 leverde 0,8 procent in tot 6.638,85 punten.

  "De aandelenmarkten begonnen de dag al zwak, maar de verkoopdruk nam toe gedurende de dag", zo zag marktanalist David Madden van CMC Markets. Volgens Madden maken beleggers zich zorgen dat de strengere extra restricties een economisch herstel doen vertragen en dat weegt momenteel op het vertrouwen in de markt", aldus de analist.  

  Volgens Madden zal het Verenigd Koninkrijk de reisrestricties verder aanscherpen. Frankrijk heeft al een avondklok in heel het land en er zijn volgens de analist geruchten dat er een derde nationale lockdown komt.  

  "De laatste cijfers uit de Franse dienstensector onderstrepen de impact van de huidige maatregelen, dus een nieuwe lockdown zou de economie nog harder raken", aldus Madden. De analist stelde dat de uitrol van de coronavaccins in de Europese Unie traag verloopt en dat dit beleggers eveneens bezig houdt. "Het lijkt erop dat de huidige restricties in Europa niet snel teruggeschroefd zullen worden."

  De uitrol van het vaccin in het Verenigd Koninkrijk loopt volgens Madden wel voorspoedig ten opzichte van andere Europese landen. "Dit is de reden waarom de FTSE 100 en de FTSE 250 niet zo'n grote koersval lieten zien als andere Europese indices."

  Madden merkte op dat luchtvaartmaatschappijen vandaag de gebeten hond zijn en wees op uitspraken van de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock, die waarschuwde dat er strengere maatregelen zullen komen gericht op mensen die van buiten het Verenigd Koninkrijk het land invliegen. De restricties zijn vermoedelijk gericht op hoe lang mensen in quarantaine moeten nadat zij het land zijn binnengekomen.  

  Op macro-economisch vlak was er een tegenvaller in de vorm van een zwakke Ifo index voor het Duitse ondernemersvertrouwen. De index daalde van 92,2 in december tot 90,1 in januari. Madden wees daarbij in het bijzonder op de daling van de verwachtingsindex voor nieuwe orders.

  De euro/dollar handelde licht lager op 1,2130. Olie werd een half procent goedkoper.

  Bedrijfsnieuws

  In Amsterdam ging Prosus aan de leiding met een koerswinst van bijna 4 procent. De Chinese app Kuaishou wil miljarden ophalen in Hongkong met een beursgang. Grootaandeelhouder is Tencent, waar Prosus op zijn beurt weer een groot belang in heeft. Het aandeel Tencent steeg in Hongkong bijna 11 procent.

  Verder won Philips na cijfers meer dan 2 procent. De kwartaalcijfers van Philips waren iets beter dan verwacht. Berenberg sprak dan ook van nette resultaten. Daarnaast kondigde Philips vanochtend een paar nieuwe opdrachten aan.

  Financials stonden onder druk. Deutsche Bank, Société Générale en ING leverden zo'n 4 procent in.

  Speculatie over reisbeperkingen vanwege het coronavirus zetten luchtvaartaandelen maandag onder druk. Air France-KLM, Lufthansa en easyJet leverden 3 tot 7 procent in. TUI hield de schade nog beperkt met een verlies van circa 1 procent.

  Tussenstand Wall Street

  Rond het slot van de Europese beurzen noteerden de indexen op Wall Street gemiddeld een half procent lager.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • AEX verliest terrein
  25-01-2021 17:55 - Ondanks uitblinkers Prosus en Philips.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs had maandag aanvankelijk de wind in de rug, te danken aan de koerswinsten van Philips en Prosus, maar leverde richting het slot toch in. Op een slot van 658,24 punten daalde de AEX uiteindelijk 0,4 procent.

  "Beleggers leken de afgelopen weken zeer enthousiast door de positieve wending rond de [corona]vaccins. Nu lijkt de productie en distributie ervan toch moeilijker dan gedacht. Verder lijken vele landen een derde golf te ondergaan en worden de coronamaatregelen nog wat aangedikt. Verder zullen heel wat beleggers met veel aandacht de start van het Europese cijferseizoen volgen", volgens beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx.

  Het langetermijnplaatje blijft volgens de online broker wel positief en wijst er vooralsnog op dat de AEX op weg is richting de recordstand uit 2000 vlak boven de 700 punten.

  Op macro-economisch vlak was er maandag een tegenvaller in de vorm van een zwakke Ifo index voor het Duitse ondernemersvertrouwen. De index daalde van 92,2 in december tot 90,1 in januari. 

  De Chicago Fed index liet tussen november en december juist een verbetering zien.

  De euro/dollar handelde rond het Amsterdamse slot op 1,2130. Olie werd zo'n half procent goedkoper.

  Stijgers en dalers

  In de AEX ging Prosus aan de leiding met een koerswinst van 3,6 procent. De Chinese app Kuaishou wil miljarden ophalen in Hongkong met een beursgang. Grootaandeelhouder is Tencent, waar Prosus op zijn beurt weer een groot belang in heeft. Het aandeel Tencent steeg in Hongkong bijna 11 procent.

  Verder won Philips na cijfers 2,3 procent. De kwartaalcijfers van Philips waren iets beter dan verwacht. Berenberg sprak dan ook van nette resultaten. Daarnaast kondigde Philips vanochtend een paar nieuwe opdrachten aan.

  Randstad daalde 2,2 procent na een adviesverlaging van UBS van Kopen naar Verkopen met een onveranderd koersdoel van 52,50 euro. Volgens de Zwitserse bank is een volledig herstel al in de koers ingeprijsd en dus is er weinig ruimte voor teleurstelling.

  Financials stonden onder druk. Zo verloren ING, Aegon en ABN AMRO ruim 4 procent en belandden ze daarmee onderaan de AEX.

  Bij de Midkappers viel Fugro in positieve zin op met een koerswinst van 4 procent. Zowel ABN AMRO als ING zette een koopadvies op het aandeel. ABN met een koersdoel van 11,50 euro en ING met 10,00 euro.

  Basic-Fit verloor 5,5 procent en was daarmee hekkensluiter. ING heeft het advies voor Basic-Fit verlaagd van Kopen naar Houden, naar aanleiding van de lockdownmaatregelen die lang kunnen doorwerken en verwachte verlagingen van de winsttaxaties. Ook werd het aandeel van de favorietenlijst gehaald.

  Bij de smallcaps was ICT de enige stijger, met een plus van 1,4 procent en leverden van Lanschot Kempen en Wereldhave tot 4 procent in.

  Wall Street

  Rond het slot van de Amsterdamse beurs noteerden de indexen op Wall Street gemiddeld een half procent lager.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Video: vanaf voorjaar economisch herstel
  25-01-2021 17:11 - VK meest voortvarend met coronavaccinaties volgens Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management.

  (ABM FN-Dow Jones) Het Verenigd Koninkrijk heeft een vliegende start gemaakt het met het inenten van mensen tegen corona, terwijl de Verenigde Staten en de grote Europese landen achterlopen, maar strateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management denkt dat al deze economieën vanaf het voorjaar beginnen te herstellen en dat de activiteit in de tweede jaarhelft zal versnellen. Consumenten zullen het door hen opgepotte spaargeld dan weer gaan uitgeven, denkt Juvyns.

  Toch moet de belegger voorzichtig blijven over nieuws rond nieuwe coronamutaties of vertragingen met de vaccins, waarschuwt hij.

  Klik hier voor: vanaf voorjaar economisch herstel

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: macro-economisch
  25-01-2021 16:40 - Volle agenda.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met dinsdag 2 februari 2021:

  DINSDAG 26 JANUARI 2021
  08:00 Werkloosheid - November (VK)
  15:00 Case Shiller huizenprijzen - November (VS)
  15:00 World Economic Outlook IMF (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Conference Board - Januari (VS)

  WOENSDAG 27 JANUARI 2021
  08:00 Consumentenvertrouwen GfK - Februari (Dld)
  08:45 Consumentenvertrouwen - Januari (Fra)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:30 Orders duurzame goederen - December (VS)
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)
  20:00 Federal Reserve - Rentebesluit (VS)
  20:30 Toelichting rentebesluit Fed (VS)

  DONDERDAG 28 JANUARI 2021
  00:50 Detailhandelsverkopen - December (Jap)
  06:30 Producentenvertrouwen - Januari (NL)
  11:00 Consumentenvertrouwen - Januari def. (eur)
  11:30 Inflatie - Januari (Bel)
  14:00 Inflatie - Januari vlpg. (Dld)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:30 Economische groei - Vierde kwartaal vlpg. (VS)
  16:00 Nieuwe woningverkopen - December (VS)
  16:00 Leidende indicatoren - December (VS)

  VRIJDAG 29 JANUARI 2021
  00:30 Werkloosheid - December (Jap)
  00:50 Industriële productie - December vlpg. (Jap)
  06:30 Omzet detailhandel - December (NL)
  06:30 Producentenprijzen - December (NL)
  07:30 Economische groei - Vierde kwartaal (Fra)
  09:55 Werkloosheid - Januari (Dld)
  10:00 Economische groei - Vierde kwartaal (Dld)
  10:00 Geldhoeveelheid - December (eur)
  14:30 Persoonlijke inkomens en bestedingen - December (VS)
  14:30 Arbeidskosten - Vierde kwartaal vlpg. (VS)
  15:45 Inkoopmanagersindex Chicago - Januari (VS)
  16:00 Consumentenvertrouwen Michigan - Januari def. (VS)
  16:00 Aanstaande woningverkopen - December (VS)

  MAANDAG 1 FEBRUARI 2021
  01:30 Inkoopmanagersindex industrie - Januari def. (Jap)
  03:45 Inkoopmanagersindex industrie - Januari (Chi)
  08:00 Detailhandelsverkopen - December (Dld)
  09:00 Inkoopmanagersindex industrie - Januari (NL)
  09:15 Inkoopmanagersindex industrie - Januari (Spa)
  09:45 Inkoopmanagersindex industrie - Januari (Ita)
  09:50 Inkoopmanagersindex industrie - Januari def. (Fra)
  09:55 Inkoopmanagersindex industrie - Januari def. (Dld)
  10:00 Inkoopmanagersindex industrie - Januari def. (eur)
  10:30 Inkoopmanagersindex industrie - Januari def. (VK)
  11:00 Werkloosheid - December (eur)
  15:45 Inkoopmanagersindex industrie Markit - Januari def. (VS)
  16:00 Inkoopmanagersindex industrie ISM - Januari (VS)  
  16:00 Bouwuitgaven - December (VS)

  DINSDAG 2 FEBRUARI 2021
  05:30 Reserve Bank of Australia - Rentebesluit (Aus)
  08:45 Inflatie - Januari vlpg. (Fra)
  10:00 Economische groei - Vierde kwartaal (Ita)
  11:00 Economische groei - Vierde kwartaal vlpg. (eur)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen
  25-01-2021 16:39 - Cijferseizoen bezig.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met dinsdag 2 februari 2021:

  DINSDAG 26 JANUARI 2021
  07:00 Novartis - Cijfers vierde kwartaal (Zwi)
  07:00 UBS - Cijfers vierde kwartaal (Zwi)
  13:00 3M - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 American Express - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 General Electric - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Johnson & Johnson - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Lockheed Martin - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Verizon - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Advanced Micro Devices - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Microsoft - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Starbucks - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 Texas Instruments - Cijfers vierde kwartaal (VS)

  WOENSDAG 27 JANUARI 2021
  13:00 Abbott Laboratories - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 AT&T - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Boeing - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Levi Strauss - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Blackstone - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 LAM Research - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Apple - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 Facebook - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Tesla - Cijfers vierde kwartaal (VS)

  DONDERDAG 28 JANUARI 2021
  00:00 Samsung Electronics - Cijfers vierde kwartaal (Z-K)
  07:00 STMicroelectronics - Cijfers vierde kwartaal (Fr)
  12:00 Dow - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 American Airlines - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 DuPont - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 McDonald's - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Sherwin Williams - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  15:00 Nucor - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Mondelez - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  00:00 Mastercard - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  00:00 Visa - Cijfers vierde kwartaal (VS)

  VRIJDAG 29 JANUARI 2021
  07:00 SAP - Cijfers vierde kwartaal (Dld)
  13:00 Caterpillar - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Colgate-Palmolive - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Eli Lilly - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Honeywell - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  14:00 Chevron - Cijfers vierde kwartaal (VS)

  00:00 Beoordeling coronavaccin AstraZeneca (verwacht)

  MAANDAG 1 FEBRUARI 2021
  07:00 Siemens Healthineers - Cijfers eerste kwartaal

  DINSDAG 2 FEBRUARI 2021
  08:00 BP - Cijfers vierde kwartaal
  13:00 Exxon Mobil - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Harley-Davidson - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 ManpowerGroup - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Pfizer - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  13:00 Sysco - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  13:00 UPS - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Alphabet (Google) - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Amazon - Cijfers vierde kwartaal (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Belgische bedrijven
  25-01-2021 16:38 - Rustige start cijferseizoen.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met dinsdag 2 februari 2021:

  DINSDAG 26 JANUARI 2021
  - Geen agendapunten

  WOENSDAG 27 JANUARI 2021
  - Geen agendapunten

  DONDERDAG 28 JANUARI 2021
  18:00 Quest for Growth - Jaarcijfers

  VRIJDAG 29 JANUARI 2021
  07:00 WDP - Cijfers vierde kwartaal
  17:45 KBC Ancora - Halfjaarcijfers

  MAANDAG 1 FEBRUARI 2021
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 2 FEBRUARI 2021
  - Geen agendapunten

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Nederlandse bedrijven
  25-01-2021 16:38 - Cijferseizoen komt op gang.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met dinsdag 2 februari 2021:

  DINSDAG 26 JANUARI 2021
  07:00 NSI - Cijfers vierde kwartaal

  WOENSDAG 27 JANUARI 2021
  07:00 KPN - Cijfers vierde kwartaal
  08:00 SnowWorld - Jaarcijfers
  09:00 InPost - Beursgang (verwacht)
  22:00 Core Laboratories - Cijfers vierde kwartaal

  DONDERDAG 28 JANUARI 2021
  07:30 Sligro - Cijfers vierde kwartaal def.
  08:00 RoodMicrotec - Cijfers vierde kwartaal

  VRIJDAG 29 JANUARI 2021
  07:00 Signify - Cijfers vierde kwartaal
  07:00 WDP - Cijfers vierde kwartaal

  MAANDAG 1 FEBRUARI 2021
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 2 FEBRUARI 2021
  - Geen agendapunten

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.