VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Live beursnieuws bij de VEB

 • Europese beurzen openen lager
  03-12-2020 07:24 - Wachten op stimuleringspakket.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet. Relatieve voorzichtigheid zal de koersen waarschijnlijk dempen, terwijl beleggers wachten op witte rook uit Washington over een langverwacht financieel steunpakket voor de Amerikaanse economie vanwege het coronavirus.

  De dollar zakte verder weg door de risk-on-houding bij beleggers, terwijl de olieprijs en obligatiemarkten weinig bewogen. 

   IG Markets voorziet een openingsverlies van 19,8 punten voor de Duitse DAX, een min van 2,4 punten voor de Franse CAC 40 en een daling van 26,3 punten voor de Britse FTSE 100. 

  De Europese beurzen sloten woensdag verdeeld. Na een positieve start van de decembermaand op dinsdag bekoelde het optimisme bij beleggers.

  "De rally op de aandelenmarkten, gevoed door de hoop op een vaccin, nam woensdag een adempauze", zei marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. "Maar handelaren weten dat er nog veel meer opwaarts potentieel is in aandelen, aangezien Pfizer en BioNTech officieel goedkeuring hebben gekregen voor hun coronavaccin", voegde hij toe.

  Daarnaast was er aandacht voor de stimuleringsbesprekingen in de Verenigde Staten, nadat een coronavirus-hulppakket was voorgesteld van 900 miljard dollar.

  Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de werkloosheid in de eurozone in oktober fractioneel is gedaald. De werkloosheid kwam uit op 8,4 procent, tegen 8,5 procent in september.

  De producentenprijzen in de eurozone stegen in oktober op maandbasis met 0,4 procent, terwijl op jaarbasis sprake was van een daling met 2,0 procent.

  De Duitse detailhandelsverkopen zijn in oktober op maandbasis met 2,6 procent gestegen. In vergelijking met februari, net voor de corona-uitbraak, lagen de verkopen 5,9 procent hoger.

  Bedrijfsnieuws

  TUI bereikte overeenstemming met beleggers, banken en de Duitse regering over een financieringspakket ter waarde van 1,8 miljard euro, met inbegrip van een kapitaalverhoging van ongeveer 500 miljoen euro. Het aandeel daalde bijna 8,0 procent.

  Prosus heeft de prijzen vastgesteld bij de uitgifte van 2,2 miljard dollar aan obligatieleningen, waaronder een dertigjarige lening in dollars en  twee bestaande leningen met resterende looptijden van 8 en 12 jaar in euro's. Het aandeel verloor 1,2 procent.

  Roche heeft van de Amerikaanse toezichthouder FDA goedkeuring gekregen voor zijn test op SARS-CoV-2-antilichamen. De Zwitserse farmaceut steeg 1,1 procent.

  Op de beurs van Frankfurt ging RWE aan kop met een koerswinst van ruim 1,5 procent, E.ON steeg ruim 1,0 procent, terwijl Linde circa 2,5 procent verloor.

  In Londen was beursbedrijf London Stock Exchange de sterkste stijger met een winst van ruim 9,0 procent, BHP won circa 5,7 procent en Rio Tinto noteerde circa 5,0 procent hoger. J Sainsbury verloor bijna 3,0 procent.

  In Frankrijk was Engie de sterkste stijger met een winst van ruim 2,0 procent. STMicroelectronics bungelde onderaan met een verlies van ruim 2,5 procent.

  Euro STOXX 50          3.521,32 (-0,1%)
  STOXX Europe 600       391,69 (-0,1%)
  DAX                    13.313,24 (-0,5%)
  CAC 40                 5.583,01 (0,0%)
  FTSE 100               6.463,39 (+1,2%)
  SMI                    10.435,36 (-0,1%)
  AEX                    610,94 (-0,1%)
  BEL 20                 3.709,69 (-0,2%)
  FTSE MIB               21.972,20 (-0,6%)
  IBEX 35                8.220,80 (+1,0%)

  AMERIKAANSE AANDELEN
  Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures donderdag verdeeld, met een lichte daling voor de S&P500 en een licht hogere Nasdaq-future.

  De Amerikaanse beurzen sloten woensdag licht hoger. De aandelenmarkten maakten een pas op de plaats, nadat de S&P 500 dinsdag voor de 27ste keer dit jaar op een recordniveau was gesloten. De markt zag zich afgelopen weken gesteund door het optimisme dat coronavaccins het economisch herstel zullen helpen versnellen.

  "We hebben duidelijk een geweldige rally achter de rug sinds de verkiezingsuitslagen en gisteren zagen we recordniveau's, dus dat is een goede reden voor enige consolidatie", zei analist Derek Halpenny van MUFG Bank.

  Analisten van Barclays verwachten dat de Amerikaanse S&P 500 index in 2021 zal doorstijgen naar 4.000 punten. "We denken dat Amerikaanse aandelen een solide rendement zullen geven volgend jaar", aldus de bank. Die gaat daarbij uit van een sterk herstel van de bedrijfswinsten, die een terugval in de waarderingen zal opvangen. "Bedrijfswinsten hebben positief verrast en we verwachten dat die trend doorzet."

  Amerikaanse wetgevers hebben deze week de gesprekken over een coronasteunpakket hervat, waarbij House Speaker Nancy Pelosi en de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin voor het eerst sinds de verkiezingen telefonisch over de kwestie hebben gesproken, hoewel beleggers sceptisch blijven over de vooruitzichten voor een nieuw stimuleringspakket in de weken voordat president-elect Joe Biden wordt beëdigd.

  Daarnaast was er aandacht voor het Beige Book van de Federal Reserve. In de meeste Amerikaanse districten is sprake van een bescheiden of gematigde economische groei, stelde het Beige Book. Echter, meldde de centrale bank, in vier districten was weinig of geen economische groei en in vijf districten noteerde de economische activiteit voor enkele sectoren onder pre-pandemische niveau's. In de meeste districten zijn volgens de Fed de vooruitzichten van bedrijven positief gebleven, hoewel het optimisme is afgenomen, onder andere vanwege zorgen over de heropleving van de pandemiegolf en nieuwe lockdownmaatregelen.

  Op macro-economisch vlak werd woensdag tevens bekend dat de werkgelegenheid in de private sector in de VS in november beduidend minder hard is gestegen dan verwacht. Het aantal banen steeg in november met 307.000. De markt rekende vooraf echter op een toename met 475.000 banen.

  Vorige week werden in de Verenigde Staten 0,6 procent minder hypotheken aangevraagd. De marktindex daalde van 863,6 naar 858,2.

  De bedrijvigheid in de regio New York is in november omgeslagen van groei naar krimp. De inkoopmanagersindex voor de huidige omstandigheden daalde van 65,1 in oktober naar 44,2 in november.

  De januari-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 1,6 procent, ofwel 0,73 dollar, hoger op 45,28 dollar, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA  bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald met 0,7 miljoen vaten tot 488,0 miljoen vaten.

  Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen, gevolgd door de inkoopmanagersindices voor de dienstensector van november van respectievelijk Markit en ISM.

  Bedrijfsnieuws

  Salesforce.com daalde ruim 8,5 procent, nadat het concern dinsdag de overname bevestigde van Slack voor bijna 28 miljard dollar. Slack verloor circa 2,5 procent.  

  Het Amerikaanse farmaciebedrijf Pfizer en het Duitse BioNTech hebben Britse toestemming om hun vaccin tegen het coronavirus onder de bevolking te verspreiden. Goedkeuring in de VS zou later deze maand kunnen volgen. Pfizer steeg ruim 3,0 procent. BioNTech won circa 5,3 procent.

  Amazon.com voert gesprekken over de mogelijke overname van podcast-startup Wondery voor meer dan 300 miljoen dollar. Amazon daalde ongeveer 0,5 procent.

  Merck heeft zijn aandelenbelang in Moderna in de eerste helft van het vierde kwartaal verkocht. Merck zat sinds 2015 in Moderna en meldde, mede dankzij de recente koersrally van het aandeel, dat het een substantiële winst heeft geboekt over al die jaren. Moderna steeg 0,6 procent. Merck steeg circa 0,2 procent.

  Hewlett-Packard Enterprise, begonnen in een garage in Palo Alto in Silicon Valley, verhuist het hoofdkantoor naar de regio Houston. Dit is een teken dat Silicon Valley minder zaligmakend is geworden voor software- en internetbedrijven. Het bedrijf boekt dit jaar verlies. Het aandeel won ruim 2,0 procent.

  WestPac Banking verkoopt een verzekeringsbedrijf aan Allianz voor 725 miljoen Australische dollars. WestPac steeg circa 0,9 procent.

  Tailored Brands, de moedermaatschappij van de discountwinkel Men's Warehouse is net op tijd uit zijn faillissement gekomen voor het kersinkopenseizoen, nadat het concern 686 miljoen dollar aan schulden kon wegwerken. Tailored Brands verloor desondanks 16,0 procent.

  S&P 500 index              3.669,01 (+0,2%)
  Dow Jones index            29.883,79 (+0,2%)
  Nasdaq Composite           12.349,37 (-0,1%)

  AZIE
  De Aziatische beurzen noteerden donderdag verdeeld, met een vlakke stand voor de Japanse Nikkei en een verlies van 0,4 procent voor de Chinese Shanghai Composite.

  Nikkei 225                     26.811,00 (+0,04%)
  Shanghai Composite      3.435,79 (-0,42%)
  Hang Seng                    26.711,70 (+0,65%) 

  VALUTA

  De dollar verzwakte verder tegenover zijn belangrijkste tegenpolen, door toenemende hoop op een vaccin tegen het coronavirus en een Amerikaanse stimuleringspakket. De Britse goedkeuring voor Pfizers vaccin gaf het optimisme een impuls, nog meer voor de valutamarkt dan de aandelenmarkt, stelde IG. 

  De euro/dollar noteerde op 1,2120. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag bewoog het muntpaar nog op 1,2105 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,2094 op de borden. 

  USD/JPY Yen   104,45
  EUR/USD Euro  1,2120
  EUR/JPY Yen   126,60 

  MACRO-AGENDA:
  00:30 Inkoopmanagersindex diensten - November (Jap)
  03:45 Inkoopmanagersindex diensten Caixin - November (Chi)
  09:15 Inkoopmanagersindex diensten - November (Spa)
  09:45 Inkoopmanagersindex diensten - November (Ita)
  09:50 Inkoopmanagersindex diensten - November def. (Fra)
  09:55 Inkoopmanagersindex diensten - November def. (Dld)
  10:00 Inkoopmanagersindex diensten - November def. (eur)
  10:30 Inkoopmanagersindex diensten - November (VK)
  11:00 Detailhandelsverkopen - Oktober (eur)
  11:00 Detailhandelsverkopen - Oktober (Bel)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  15:45 Inkoopmanagersindex diensten Markit - November def. (VS)
  16:00 Inkoopmanagersindex diensten ISM - November (VS)
  00:00 OPEC+ vergadering (Oos)

  BEDRIJFSNIEUWS:
  13:00 Kroger - Cijfers derde kwartaal (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Chinese dienstensector groeit steviger door - Markit
  03-12-2020 07:08 - Inkoopmanagersindex in november naar 57,8.

  (ABM FN-Dow Jones) De Chinese dienstensector is in november harder gegroeid dan in oktober. Dit bleek donderdag uit cijfers van Markit en Caixin.

  De inkoopmanagersindex voor de diensten steeg van 56,8 in oktober naar 57,8 in november. 

  Daarmee wijst de index nu zeven maanden op rij op groei en sinds augustus 2010 groeide de dienstensector alleen in juni 2020 harder. 

  Dinsdag werd al een stijging van de industriële activiteiten in China gemeld met een index die opliep van 53,6 in oktober naar 54,9 in november, de sterkste stijging sinds november 2010. 

  Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Iets minder krimp Japanse dienstensector
  03-12-2020 07:07 - Index in november gestegen naar 47,8.

  (ABM FN-Dow Jones) De krimp in de Japanse dienstensector is in november heel licht afgenomen. Dit bleek donderdagochtend vroeg uit cijfers van Markit Economics.

  De inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg van 47,7 in oktober naar 47,8 in november. 

  De Japanse industrie bleek dinsdag ook al minder hard gekrompen, met een index van 49,0 voor november tegen 48,7 in oktober, de hoogste stand sinds augustus 2019.

  Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Ruim 64,5 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
  03-12-2020 07:05 - Verenigde Staten meer dan 13,9 miljoen besmettingen.

  (ABM FN-Dow Jones) Er zijn tot nu toe ruim 64,5 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt donderdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

  Het aantal Amerikanen dat het coronavirus draagt, steeg van ruim 13,7 miljoen op woensdagochtend naar ruim 13,9 miljoen vandaag, terwijl het aantal sterfgevallen nu op bijna 273.800 ligt.

  India volgt de VS met nog altijd ruim 9,5 miljoen besmettingen en telt inmiddels ruim 138.600 sterfgevallen.

  Brazilië kende donderdag meer dan 6,4 miljoen coronagevallen en heeft circa 174.500 doden te betreuren.

  In West-Europa heeft Frankrijk nog altijd de meeste besmettingsgevallen met bijna 2,3 miljoen, gevolgd door Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Duitsland.

  In Nederland staat het aantal besmettingen op 541.238, in België op 582.252. Woensdag lagen de aantallen nog op respectievelijk 536.129 en 579.212.

  In China, waar de uitbraak begon, zijn nu officieel 93.113 gevallen. Dit waren er woensdag 92.993.

  Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd inmiddels circa 1,5 miljoen mensen aan het virus overleden. Ongeveer 41,5 miljoen mensen zijn hersteld.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: macro-economisch
  03-12-2020 06:58 - Volle agenda.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met donderdag 10 december 2020:

  DONDERDAG 3 DECEMBER 2020
  00:30 Inkoopmanagersindex diensten - November (Jap)
  03:45 Inkoopmanagersindex diensten Caixin - November (Chi)
  09:15 Inkoopmanagersindex diensten - November (Spa)
  09:45 Inkoopmanagersindex diensten - November (Ita)
  09:50 Inkoopmanagersindex diensten - November def. (Fra)
  09:55 Inkoopmanagersindex diensten - November def. (Dld)
  10:00 Inkoopmanagersindex diensten - November def. (eur)
  10:30 Inkoopmanagersindex diensten - November (VK)
  11:00 Detailhandelsverkopen - Oktober (eur)
  11:00 Detailhandelsverkopen - Oktober (Bel)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  15:45 Inkoopmanagersindex diensten Markit - November def. (VS)
  16:00 Inkoopmanagersindex diensten ISM - November (VS)
  00:00 OPEC+ vergadering (Oos)

  VRIJDAG 4 DECEMBER 2020
  08:00 Fabrieksorders - Oktober (Dld)
  14:30 Banengroei en werkloosheid - November (VS)
  14:30 Handelsbalans - Oktober (VS)
  16:00 Fabrieksorders - Oktober (VS)

  MAANDAG 7 DECEMBER 2020
  04:00 Handelsbalans - November (Chi)
  08:00 Industriële productie - Oktober (Dld)
  21:00 Consumentenkrediet - Oktober (VS)

  DINSDAG 8 DECEMBER 2020
  00:50 Economische groei - Derde kwartaal def. (Jap)
  06:30 Inflatie - November (NL)
  11:00 Economische groei - Derde kwartaal def. (eur)
  11:00 ZEW economisch sentiment - December (Dld)
  12:00 Ondernemersvertrouwen mkb - November (VS)
  14:30 Arbeidskosten en productiviteit - Derde kwartaal def. (VS)

  WOENSDAG 9 DECEMBER 2020
  03:30 Consumenten- en producentenprijzen - November (Chi)
  08:00 Handelsbalans - Oktober (Dld)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  16:00 Vacatures - Oktober (VS)
  16:00 Groothandelsvoorraden - Oktober (VS)
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)

  DONDERDAG 10 DECEMBER 2020
  06:30 Industriële productie - Oktober (NL)
  08:00 Handelsbalans - Oktober (VK)
  08:00 Industriële productie - Oktober (VK)
  08:00 Economische groei - Oktober (VK)
  08:45 Industriële productie - Oktober (Fra)
  11:30 Industriële productie - Oktober (Bel)
  13:45 Rentebesluit Europese Centrale Bank (eur)
  14:30 Toelichting rentebesluit ECB (eur)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:30 Inflatie - November (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen
  03-12-2020 06:57 - Drukste periode cijferseizoen geweest.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met donderdag 10 december 2020:

  DONDERDAG 3 DECEMBER 2020
  13:00 Kroger - Cijfers derde kwartaal (VS)

  VRIJDAG 4 DECEMBER 2020
  - Geen agendapunten

  MAANDAG 7 DECEMBER 2020
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 8 DECEMBER 2020
  - Geen agendapunten

  WOENSDAG 9 DECEMBER 2020
  13:00 Campbell Soup - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 Adobe - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Slack - Cijfers derde kwartaal (VS)

  DONDERDAG 10 DECEMBER 2020
  22:00 Oracle - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  22:00 Broadcom - Cijfers vierde kwartaal (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Belgische bedrijven
  03-12-2020 06:56 - Rustige week.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met donderdag 10 december 2020:

  DONDERDAG 3 DECEMBER 2020
  17:45 Brederode - Jaarbericht

  VRIJDAG 4 DECEMBER 2020
  09:00 Telenet - Ex-dividend

  MAANDAG 7 DECEMBER 2020
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 8 DECEMBER 2020
  - Geen agendapunten

  WOENSDAG 9 DECEMBER 2020
  09:00 Proximus - Ex-dividend

  DONDERDAG 10 DECEMBER 2020
  09:00 Inclusio - Verwachte beursgang

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Nederlandse bedrijven
  03-12-2020 06:55 - Rustige week.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met donderdag 10 december 2020:

  DONDERDAG 3 DECEMBER 2020
  09:00 DPA - Ex-dividend

  VRIJDAG 4 DECEMBER 2020
  - Geen agendapunten

  MAANDAG 7 DECEMBER 2020
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 8 DECEMBER 2020
  - Geen agendapunten

  WOENSDAG 9 DECEMBER 2020
  00:00 Signify - Beleggersdag

  DONDERDAG 10 DECEMBER 2020
  00:00 Aegon - Beleggersdag
  00:00 AND - Bava over naamsverandering naar GeoJunxion

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursupdate: AEX op Wall Street
  02-12-2020 22:12 - Unilever sterkste stijger.

  (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn woensdag vier van de negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten. Unilever was met een winst van 0,7 procent de sterkste stijger. Aegon was met een verlies van 1,8 procent de sterkste daler.

  Aegon (-1,8%)
  ArcelorMittal (+0,2%)
  ASML (+0,4%)
  Galapagos (0,0%)
  ING Groep (-0,4%)
  Philips (0,0%)
  RELX (+0,3%)
  Royal Dutch Shell (-0,7%)
  Unilever (+0,7%)

  Euro/dollar: 1,2107

  Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 610,94 punten, zijn geëindigd op 610,43 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street licht hoger gesloten
  02-12-2020 22:04 - Beige Book ziet bescheiden of gematigde economische groei in meeste districten.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag licht hoger gesloten

  De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 3.669,01 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 29.883,79 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent lager op 12.349,37 punten.
      
  De Amerikaanse aandelenmarkten maakten woensdag een pas op de plaats, nadat de S&P 500 dinsdag voor de 27ste keer dit jaar op een recordniveau sloot. De markt zag zich afgelopen weken gesteund door het optimisme dat coronavaccins het economisch herstel zullen helpen versnellen. 

  "We hebben duidelijk een geweldige rally achter de rug sinds de verkiezingsuitslagen en gisteren zagen we recordniveau's, dus dat is een goede reden voor enige consolidatie", zei analist Derek Halpenny van MUFG Bank.

  Analisten van Barclays verwachten dat de Amerikaanse S&P 500 index in 2021 zal doorstijgen naar 4.000 punten. "We denken dat Amerikaanse aandelen een solide rendement zullen geven volgend jaar", aldus de bank. Die gaat daarbij uit van een sterk herstel van de bedrijfswinsten, die een terugval in de waarderingen zal opvangen. "Bedrijfswinsten hebben positief verrast en we verwachten dat die trend doorzet."

  Amerikaanse wetgevers hebben deze week de gesprekken over een coronasteunpakket hervat, waarbij House Speaker Nancy Pelosi en de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin voor het eerst sinds de verkiezingen telefonisch over de kwestie hebben gesproken, hoewel beleggers sceptisch blijven over de vooruitzichten voor een nieuw stimuleringspakket in de weken voordat president-elect Joe Biden wordt beëdigd.

  Daarnaast was er aandacht voor het Beige Book van de Federal Reserve. In de meeste Amerikaanse districten is sprake van een bescheiden of gematigde economische groei, stelde het Beige Book. Echter, meldde de centrale bank, in vier districten was weinig of geen economische groei en in vijf districten noteerde de economische activiteit voor enkele sectoren onder pre-pandemische niveau's. In de meeste districten zijn volgens de Fed de vooruitzichten van bedrijven positief gebleven, hoewel het optimisme is afgenomen, onder andere vanwege zorgen over de heropleving van de pandemiegolf en nieuwe lockdownmaatregelen.

  Op macro-economisch vlak werd woensdag in de Verenigde Staten tevens bekend dat de werkgelegenheid in de private sector in november beduidend minder hard is gestegen dan verwacht. Het aantal banen steeg in november met 307.000. De markt rekende vooraf echter op een toename met 475.000 banen.

  Vorige week werden in de Verenigde Staten 0,6 procent minder hypotheken aangevraagd. De marktindex daalde van 863,6 naar 858,2.

  De bedrijvigheid in de regio New York is in november omgeslagen van groei naar krimp. De inkoopmanagersindex voor de huidige omstandigheden daalde van 65,1 in oktober naar 44,2 in november. 

  De euro/dollar noteerde op 1,2106. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,2081 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2070 op de borden.     

  De januari-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 1,6 procent, ofwel 0,73 dollar, hoger op 45,28 dollar, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA  bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald met 0,7 miljoen vaten tot 488,0 miljoen vaten.

  Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen, gevolgd door de inkoopmanagersindices voor de dienstensector van november van respectievelijk Markit en ISM.

  Bedrijfsnieuws

  Salesforce.com daalde ruim 8,5 procent, nadat het concern dinsdag de overname bevestigde van Slack voor bijna 28 miljard dollar. Slack verloor circa 2,5 procent.  

  Het Amerikaanse farmaciebedrijf Pfizer en het Duitse BioNTech hebben Britse toestemming om hun vaccin tegen het coronavirus onder het publiek te verspreiden. Goedkeuring in de VS zou later deze maand kunnen volgen. Pfizer steeg ruim 3,0 procent. BioNTech won circa 5,3 procent.

  Amazon.com voert gesprekken over de mogelijke overname van podcast-startup Wondery voor meer dan 300 miljoen dollar. Amazon daalde ongeveer 0,5 procent.

  Merck heeft zijn aandelenbelang in Moderna in de eerste helft van het vierde kwartaal verkocht. Merck zat sinds 2015 in Moderna en meldde, mede dankzij de recente koersrally van het aandeel, dat het een substantiële winst heeft geboekt over al die jaren. Moderna steeg 0,6 procent. Merck steeg circa 0,2 procent.

  Hewlett-Packard Enterprise, begonnen in een garage in Palo Alto in Silicon Valley, verhuist het hoofdkantoor naar de regio Houston. Dit is een teken dat Silicon Valley minder zaligmakend is geworden. Het bedrijf boekt dit jaar verlies. Het aandeel won ruim 2,0 procent.

  WestPac Banking verkoopt een verzekeringsbedrijf aan Allianz voor 725 miljoen Australische dollars. WestPac steeg circa 0,9 procent.

  Tailored Brands, de moedermaatschappij van de discountwinkel Men's Warehouse is net op tijd uit zijn faillissement gekomen voor het kersinkopenseizoen, nadat het concern 686 miljoen dollar aan schulden kon wegwerken. Tailored Brands verloor desondanks 16,0 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Olieprijs hoger gesloten
  02-12-2020 20:41 - Amerikaanse ruwe olievoorraden gedaald.

  (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald.

  Uit de EIA data bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 27 november zijn gedaald met 0,7 miljoen vaten tot 488,0 miljoen vaten. De benzinevoorraden namen met 3,5 miljoen vaten toe tot 233,6 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en diesel stegen met 3,2 miljoen vaten tot 145,9 miljoen stuks. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 78,7 tot 78,2 procent.

  De markt was woensdag in afwachting van het besluit van de OPEC en zijn bondgenoten, ofwel OPEC+, over het al dan niet versoepelen van de bestaande beperkingen op de productie van ruwe olie volgende maand. OPEC+ stelde eerder deze week een bijeenkomst om deze productiebeperkingen te bespreken met twee dagen uit tot donderdag. De markt rekent erop dat de alliantie de geplande versoepeling van het productieverlagingsakkoord volgende maand zal uitstellen. Het uitstel van de bijeenkomst leidde tot zorgen en versterkte het beeld dat divisies binnen de alliantie tegen een verlenging van het akkoord zijn.

  Grondstoffenanalist Eugen Weinberg van Commerzbank zei ervan uit te gaan dat mogelijke conflicten over de last [voor de producenten] veroorzaakt door de productiebeperkingen waarschijnlijk opgelost zullen worden. "Dat gezegd hebbende, zijn er andere niet-OPEC+ producenten die bereid zijn de aanbodtekorten, die zijn ontstaan door de vrijwillige productie-inperking, op te vullen", voegde Weinberg toe.

  Het American Petroleum Institute rapporteerde dinsdag laat een stijging van de Amerikaanse ruwe olievoorraden met 4,15 miljoen vaten, terwijl de benzinevoorraden met 3,4 miljoen vaten stegen en de destillaatvoorraden met 334.000 toenamen.

  De januari-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 1,6 procent, ofwel 0,73 dollar, hoger op 45,28 dollar.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Wall Street koerst af op licht hoger slot
  02-12-2020 20:35 - Beige Book ziet bescheiden of gematigde economische groei in meeste districten.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel licht hoger.

  De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 3.668,38 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 29.863,72 punten en de Nasdaq noteerde 0,1 procent lager op 12.346,67 punten.
      
  De Amerikaanse aandelenmarkten maakten woensdag een pas op de plaats, nadat de S&P 500 dinsdag voor de 27ste keer dit jaar op een recordniveau sloot. De markt zag zich afgelopen weken gesteund door het optimisme dat coronavaccins het economisch herstel zullen helpen versnellen. 

  "We hebben duidelijk een geweldige rally achter de rug sinds de verkiezingsuitslagen en gisteren zagen we recordniveau's, dus dat is een goede reden voor enige consolidatie", zei analist Derek Halpenny van MUFG Bank.

  Analisten van Barclays verwachten dat de Amerikaanse S&P 500 index in 2021 zal doorstijgen naar 4.000 punten. "We denken dat Amerikaanse aandelen een solide rendement zullen geven volgend jaar", aldus de bank. Die gaat daarbij uit van een sterk herstel van de bedrijfswinsten, die een terugval in de waarderingen zal opvangen. "Bedrijfswinsten hebben positief verrast en we verwachten dat die trend doorzet."

  Amerikaanse wetgevers hebben deze week de gesprekken over een coronasteunpakket hervat, waarbij House Speaker Nancy Pelosi en de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin voor het eerst sinds de verkiezingen telefonisch over de kwestie hebben gesproken, hoewel beleggers sceptisch blijven over de vooruitzichten voor een nieuw stimuleringspakket in de weken voordat president-elect Joe Biden wordt beëdigd.

  Daarnaast was er aandacht voor het Beige Book van de Federal Reserve. In de meeste Amerikaanse districten is sprake van een bescheiden of gematigde economische groei, stelde het Beige Book. Echter, meldde de centrale bank, in vier districten was weinig of geen economische groei en in vijf districten noteerde de economische activiteit voor enkele sectoren onder pre-pandemische niveau's. In de meeste districten zijn volgens de Fed de vooruitzichten van bedrijven positief gebleven, hoewel het optimisme is afgenomen, onder andere vanwege zorgen over de heropleving van de pandemiegolf en nieuwe lockdownmaatregelen.

  Op macro-economisch vlak werd woensdag in de Verenigde Staten tevens bekend dat de werkgelegenheid in de private sector in november beduidend minder hard is gestegen dan verwacht. Het aantal banen steeg in november met 307.000. De markt rekende vooraf echter op een toename met 475.000 banen.

  Vorige week werden in de Verenigde Staten 0,6 procent minder hypotheken aangevraagd. De marktindex daalde van 863,6 naar 858,2.

  De bedrijvigheid in de regio New York is in november omgeslagen van groei naar krimp. De inkoopmanagersindex voor de huidige omstandigheden daalde van 65,1 in oktober naar 44,2 in november. 

  De euro/dollar noteerde op 1,2102. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,2081 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2070 op de borden.     

  Olie noteerde woensdag tot 1,7 procent hoger, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA  bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald met 0,7 miljoen vaten tot 488,0 miljoen vaten.

  Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen, gevolgd door de inkoopmanagersindices voor de dienstensector van november van respectievelijk Markit en ISM.

  Bedrijfsnieuws

  Salesforce.com daalde 8,5 procent, nadat het concern dinsdag de overname bevestigde van Slack voor bijna 28 miljard dollar. Slack verloor 2,2 procent.  

  Het Amerikaanse farmaciebedrijf Pfizer en het Duitse BioNTech hebben Britse toestemming om hun vaccin tegen het coronavirus onder het publiek te verspreiden. Goedkeuring in de VS zou later deze maand kunnen volgen. Pfizer steeg 2,9 procent. BioNTech won 5,4 procent.

  Amazon.com voert gesprekken over de mogelijke overname van podcast-startup Wondery voor meer dan 300 miljoen dollar. Amazon daalde 0,2 procent.

  Merck heeft zijn aandelenbelang in Moderna in de eerste helft van het vierde kwartaal verkocht. Merck zat sinds 2015 in Moderna en meldde, mede dankzij de recente koersrally van het aandeel, dat het een substantiële winst heeft geboekt over al die jaren. Moderna steeg 0,6 procent. Merck noteerde vlak.

  Hewlett-Packard Enterprise, begonnen in een garage in Palo Alto in Silicon Valley, verhuist het hoofdkantoor naar de regio Houston. Dit is een teken dat Silicon Valley minder zaligmakend is geworden. Het bedrijf boekt dit jaar verlies. Het aandeel won 1,8 procent.

  WestPac Banking verkoopt een verzekeringsbedrijf aan Allianz voor 725 miljoen Australische dollars. WestPac steeg 0,8 procent.

  Tailored Brands, de moedermaatschappij van de discountwinkel Men's Warehouse is niet op tijd uit zijn faillissement gekomen voor het kersinkopenseizoen, nadat het concern 686 miljoen dollar aan schulden kon wegwerken. Tailored Brands verloor desondanks 16,0 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Bescheiden tot gematigde groei Amerikaanse economie - Beige Book
  02-12-2020 20:25 - Vooruitzichten van bedrijven in meeste districten positief gebleven.

  (ABM FN-Dow Jones) In de meeste Amerikaanse districten is sprake van een bescheiden of gematigde economische groei. Dit stelde het Beige Book van de Federal Reserve dat woensdagavond werd gepubliceerd.

  Echter, meldde de Federal Reserve, in vier districten was weinig of geen economische groei en in vijf districten noteerde de economische activiteit voor enkele sectoren onder pre-pandemische niveau's.

  In Philadelpia en drie van de districten in het Midden-Westen van de Verenigde Staten werd begin november een vertraging van de economische activiteit waargenomen toen het aantal coronavirusgevallen opnieuw stegen, zei de Federal Reserve.

  In de productie, distributie en logistiek, de woningbouw en de verkoop van bestaande woningen was sprake van een hoger dan gemiddeld groei, hoewel dat gepaard ging met onderbrekingen, aldus de Fed.

  De door de Amerikaanse centrale bank geraadpleegde bancaire contacten meldden dat in tal van districten sprake was van een verslechtering van de kredietportefeuilles en dan met name voor de commerciële kredietverleningen aan de detailhandel, recreatie en horeca. De centrale bank voorziet dan ook een toename van achterstallige vorderingen in 2021. 

  In de meeste districten zijn volgens de Fed de vooruitzichten van bedrijven positief gebleven, hoewel het optimisme is afgenomen, met name vanwege zorgen over de recente pandemiegolf, de maatregelen om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan en de dreigende beëindiging van werkloosheidsuitkeringen en aflopende moratoriums voor uitzettingen en faillissementen.

  In bijna alle districten steeg de werkgelegenheid, hoewel in de meeste regio's deze stijging traag was en van een volledig herstel nog geen sprake is. Veel contacten van de centrale bank merkten op dat de sterke stijging van het aantal coronavirusgevallen heeft geleid tot meer sluitingen van scholen en fabrieken en een hernieuwde vrees voor infecties, die de problemen wat betreft het arbeidsaanbod verder hebben verergerd, zoals oplopend ziekteverzuim en een toenemend verloop van personeel. In diverse districten wordt gevreesd dat de werkgelegenheid in de winter zal dalen alvorens een verder herstel kan worden ingezet.

  Tot slot rapporteerden de meeste districten een bescheiden tot matige stijging van de inputprijzen, terwijl de verkoopprijzen van eindproducten stegen in een licht tot bescheiden tempo.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Europese beurzen verdeeld gesloten
  02-12-2020 18:33 - Markt maakt pas op de plaats.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag verdeeld gesloten.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,1 procent tot 391,69 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,5 procent op 13.313,24 punten en de Franse CAC 40 sloot vlak op 5.583,01 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,2 procent hoger op 6.463,39 punten.

  Na een optimistische start van de decembermaand op dinsdag noteerden de Europese aandelenmarkten woensdag overwegend lager, waarbij het optimisme van beleggers na de recente rally afkoelde.

  "De rally op de aandelenmarkten, gevoed door de hoop op een vaccin, nam woensdag een adempauze", zei marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. "Maar handelaren weten dat er nog veel meer opwaarts potentieel is in aandelen, aangezien Pfizer en BioNTech officieel goedkeuring hebben gekregen voor hun coronavaccin", voegde hij toe. 

  Daarnaast was er aandacht voor de stimuleringsbesprekingen in de Verenigde Staten, nadat een coronavirus-hulppakket was voorgesteld van 900 miljard dollar.

  Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de werkloosheid in de eurozone in oktober fractioneel is gedaald. De werkloosheid kwam uit op 8,4 procent, tegen 8,5 procent in september.

  De producentenprijzen in de eurozone stegen in oktober op maandbasis met 0,4 procent, terwijl op jaarbasis sprake was van een daling met 2,0 procent.

  De Duitse detailhandelsverkopen zijn in oktober op maandbasis met 2,6 procent gestegen. In vergelijking met februari, net voor de corona-uitbraak, lagen de verkopen 5,9 procent hoger.

  De euro/dollar noteerde op 1,2094. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2068 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2070 op de borden.

  Olie noteerde woensdag tot 2,0 procent hoger, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald met 0,7 miljoen vaten tot 488,0 miljoen vaten.

  Bedrijfsnieuws

  TUI heeft overeenstemming bereikt met beleggers, banken en de Duitse regering over een financieringspakket ter waarde van 1,8 miljard euro, met inbegrip van een kapitaalverhoging van ongeveer 500 miljoen euro. Het aandeel daalde bijna 8,0 procent.

  Prosus heeft de prijzen vastgesteld bij de uitgifte van 2,2 miljard dollar aan obligatieleningen, waaronder een dertigjarige lening in dollars en  twee bestaande leningen met resterende looptijden van 8 en 12 jaar in euro's. Het aandeel verloor 1,2 procent.

  Roche heeft van de Amerikaanse toezichthouder FDA goedkeuring gekregen voor zijn test op SARS-CoV-2-antilichamen. De Zwitserse farmaceut steeg 1,1 procent.

  Op de beurs van Frankfurt ging RWE aan kop met een koerswinst van ruim 1,5 procent, E.ON steeg ruim 1,0 procent, terwijl Linde circa 2,5 procent verloor.

  In Londen was beursbedrijf London Stock Exchange de sterkste stijger met een winst van ruim 9,0 procent, BHP won circa 5,7 procent en Rio Tinto noteerde circa 5,0 procent hoger. J Sainsbury verloor bijna 3,0 procent.

  In Frankrijk was Engie de sterkste stijger met een winst van ruim 2,0 procent. STMicroelectronics bungelde onderaan met een verlies van ruim 2,5 procent.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 3.661,56 punten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het rood.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • AEX blijft dicht bij huis
  02-12-2020 17:55 - Beperkte koersuitslagen.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag lager gesloten, maar hield de verliezen beperkt na records op Wall Street dinsdagavond.

  De AEX sloot 0,1 procent lager op 610,94 punten. De Midkap-index verloor 0,8 procent.
   
  "In het buitenland heeft men moeite met het doorbreken van de oude toppen", zei beursexpert André Brouwers van het Beleggingsinstituut, die stelde dat bijvoorbeeld de Amerikaanse Nasdaq op een zware weerstand stuit. 

  "Dat kan nog wel een stoeipartijtje worden en zolang de beurzen in de VS de oude topniveaus niet achter zich laten, zal de Amsterdamse beurs wel een pas op de plaats maken", voorspelde de beursexpert. Dat leidt dan vaak weer tot winstnemingen, waarna de twijfel bij beleggers toeslaat, waarschuwde Brouwers.

  De sterkere euro speelt volgens Brouwers ook een rol, voor zwaargewichten als Unilever en Ahold Delhaize die hierdoor last hebben van minder inkomsten uit de Verenigde Staten.

  Brouwers denkt dat de euro nog wel verder kan stijgen tot 1,2250 dollar, nu de grens van 1,20 is doorbroken. "De valutamarkt is vaak wat volatieler en dat niveau kan vrij snel op het bord staan." Een ingreep van de ECB om de euro omlaag te duwen op korte termijn verwacht hij niet, hoewel een verbale interventie mogelijk zou zijn.

  De vraag is dan of de AEX dit jaar nog de weg verder omhoog zal vinden. "De beurzen hebben heel veel goedgemaakt na de coronacrisis. Het is als met wielrennen, je kunt een sprintje bergop maken en dan nog een sprintje, maar een derde keer zal je toch moeten passen. Dan rijd je in het rood", aldus Brouwers. 

  In het ideale scenario doet de beurs een "tikkie" terug, waarna er kopers bijkomen er een weer een kopgroep kan ontstaan, bouwde Brouwers zijn wielermetafoor nog even uit.
   
  Positieve berichten over coronavaccins blijven de stemming steunen. "Er wordt wel tien keer nieuws van gemaakt, terwijl het toch maar één keer nieuws kan zijn", meende Brouwers.

  Pfizer en partner BioNTech kregen in het Verenigd Koninkrijk groen licht voor hun coronavaccin, zo werd woensdag bekend. Het VK neemt 40 miljoen doses af. In Nederland wordt pas vanaf de zomer van 2021 massaal gevaccineerd, meldde minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

  Economisch nieuws was matig. Het banenrapport van ADP liet een tegenvallende banengroei in de VS in november zien, van 307.000, waar de markt op 475.000 nieuwe banen rekende.

  De bedrijvigheid in de regio New York sloeg in november bovendien om naar forse krimp, van zeer sterke groei in de voorgaande maand. De index zakte van 65,1 tot 44,2, terwijl 50 punten op een nulgroei wijst.

  Nabeurs publiceert de Federal Reserve het Beige Book.

  Vanochtend was er beter macronieuws. Toen bleken de Duitse detailhandelsverkopen al mooi gestegen en de werkloosheid in de eurozone iets gedaald.

  De euro/dollar noteerde op 1,2092. De hoge koers blijft Rabobank verbazen. "Dit zou voor de Europese Centrale Bank volgende week een punt van aandacht moeten zijn", zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank.

  Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2071 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er toen 1,2043 op de borden.

  De olieprijzen koersten 0,1 procent lager. De Amerikaanse olievoorraden daalden afgelopen week met 0,7 miljoen vaten.

  Stijgers en dalers

  De uitblinker op het Damrak was indexzwaargewicht Royal Dutch Shell met een koerswinst van 2,8 procent. JPMorgan zette het aandeel op de kooplijst. 

  Heineken won 0,7 procent. De brouwer vierde het 150-jarige bestaan van Amstel  met de lancering van het merk in China. Bovendien was er een koopadvies van Citi Research, die het koersdoel verhoogde van 77,00 naar 104,00 euro. Concurrent AB InBev werd door Citi juist van de kooplijst gehaald.

  Ook Adyen zat met een koerswinst van 1,6 procent in de kopgroep, ondanks dat beursexperts de betaalspecialist voor december tipten als shortkandidaat.  

  Galapagos daalde 2 procent, ondanks de aankondiging van de eerste dosering in een studie naar een middel tegen de nierziekte ADPKD. Optimistische beursexperts tippen het aandeel, dat in november 13,5 procent meer waard werd. 

  Unilever leverde 1,7 procent in.
   
  In de AMX was de koers van Fugro volatiel in verband met een claimemissie. Beleggers die op dinsdag 1 december 2020 nabeurs aandelen Fugro hadden, ontvangen voor elk aandeel één claim. Met 13 claims kan worden ingeschreven op 11 nieuwe aandelen met bijbetaling van 2,12 euro per nieuw aandeel. Het aandeel Fugro sloot 16 procent lager, maar gecorrigeerd voor de claimemissie won het aandeel circa 9 procent.

  SBM Offshore, een sectorgenoot van Fugro, won 0,6 procent.

  Bij de smallcaps ging Vivoryon 8 procent hoger en won Lucas Bols 5 procent. Acomo daalde 4 procent. De plaatsing van 5 miljoen aandelen leverde 96 miljoen euro op voor de overname van Tradin.

  Tussenstanden Wall Street

  De Amerikaanse markten noteerden bij de slotgong op het Damrak rond de slotkoersen van dinsdagavond.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: macro-economisch
  02-12-2020 16:44 - Volle agenda.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met donderdag 10 december 2020:

  DONDERDAG 3 DECEMBER 2020
  00:30 Inkoopmanagersindex diensten - November (Jap)
  03:45 Inkoopmanagersindex diensten Caixin - November (Chi)
  09:15 Inkoopmanagersindex diensten - November (Spa)
  09:45 Inkoopmanagersindex diensten - November (Ita)
  09:50 Inkoopmanagersindex diensten - November def. (Fra)
  09:55 Inkoopmanagersindex diensten - November def. (Dld)
  10:00 Inkoopmanagersindex diensten - November def. (eur)
  10:30 Inkoopmanagersindex diensten - November (VK)
  11:00 Detailhandelsverkopen - Oktober (eur)
  11:00 Detailhandelsverkopen - Oktober (Bel)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  15:45 Inkoopmanagersindex diensten Markit - November def. (VS)
  16:00 Inkoopmanagersindex diensten ISM - November (VS)
  00:00 OPEC+ vergadering (Oos)

  VRIJDAG 4 DECEMBER 2020
  08:00 Fabrieksorders - Oktober (Dld)
  14:30 Banengroei en werkloosheid - November (VS)
  14:30 Handelsbalans - Oktober (VS)
  16:00 Fabrieksorders - Oktober (VS)

  MAANDAG 7 DECEMBER 2020
  04:00 Handelsbalans - November (Chi)
  08:00 Industriële productie - Oktober (Dld)
  21:00 Consumentenkrediet - Oktober (VS)

  DINSDAG 8 DECEMBER 2020
  00:50 Economische groei - Derde kwartaal def. (Jap)
  06:30 Inflatie - November (NL)
  11:00 Economische groei - Derde kwartaal def. (eur)
  11:00 ZEW economisch sentiment - December (Dld)
  12:00 Ondernemersvertrouwen mkb - November (VS)
  14:30 Arbeidskosten en productiviteit - Derde kwartaal def. (VS)

  WOENSDAG 9 DECEMBER 2020
  03:30 Consumenten- en producentenprijzen - November (Chi)
  08:00 Handelsbalans - Oktober (Dld)
  13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
  16:00 Vacatures - Oktober (VS)
  16:00 Groothandelsvoorraden - Oktober (VS)
  16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)

  DONDERDAG 10 DECEMBER 2020
  06:30 Industriële productie - Oktober (NL)
  08:00 Handelsbalans - Oktober (VK)
  08:00 Industriële productie - Oktober (VK)
  08:00 Economische groei - Oktober (VK)
  08:45 Industriële productie - Oktober (Fra)
  11:30 Industriële productie - Oktober (Bel)
  13:45 Rentebesluit Europese Centrale Bank (eur)
  14:30 Toelichting rentebesluit ECB (eur)
  14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
  14:30 Inflatie - November (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: buitenlandse fondsen
  02-12-2020 16:42 - Drukste periode cijferseizoen geweest.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met donderdag 10 december 2020:

  DONDERDAG 3 DECEMBER 2020
  13:00 Kroger - Cijfers derde kwartaal (VS)

  VRIJDAG 4 DECEMBER 2020
  - Geen agendapunten

  MAANDAG 7 DECEMBER 2020
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 8 DECEMBER 2020
  - Geen agendapunten

  WOENSDAG 9 DECEMBER 2020
  13:00 Campbell Soup - Cijfers eerste kwartaal (VS)
  22:00 Adobe - Cijfers vierde kwartaal (VS)
  22:00 Slack - Cijfers derde kwartaal (VS)

  DONDERDAG 10 DECEMBER 2020
  22:00 Oracle - Cijfers tweede kwartaal (VS)
  22:00 Broadcom - Cijfers vierde kwartaal (VS)

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Belgische bedrijven
  02-12-2020 16:40 - Rustige week.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met donderdag 10 december 2020:

  DONDERDAG 3 DECEMBER 2020
  17:45 Brederode - Jaarbericht

  VRIJDAG 4 DECEMBER 2020
  09:00 Telenet - Ex-dividend

  MAANDAG 7 DECEMBER 2020
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 8 DECEMBER 2020
  - Geen agendapunten

  WOENSDAG 9 DECEMBER 2020
  09:00 Proximus - Ex-dividend

  DONDERDAG 10 DECEMBER 2020
  09:00 Inclusio - Verwachte beursgang

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Beursagenda: Nederlandse bedrijven
  02-12-2020 16:39 - Rustige week.

  (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met donderdag 10 december 2020:

  DONDERDAG 3 DECEMBER 2020
  09:00 DPA - Ex-dividend

  VRIJDAG 4 DECEMBER 2020
  - Geen agendapunten

  MAANDAG 7 DECEMBER 2020
  - Geen agendapunten

  DINSDAG 8 DECEMBER 2020
  - Geen agendapunten

  WOENSDAG 9 DECEMBER 2020
  00:00 Signify - Beleggersdag

  DONDERDAG 10 DECEMBER 2020
  00:00 Aegon - Beleggersdag
  00:00 AND - Bava over naamsverandering naar GeoJunxion

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 • Amerikaanse olievoorraden dalen
  02-12-2020 16:35 - Capaciteitsbenutting raffinaderijen naar 78,2 procent.

  (ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn afgelopen week gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA. 

  In de week eindigend op 27 november daalden de voorraden ruwe olie met 0,7 miljoen vaten tot 488,0 miljoen vaten. 

  De benzinevoorraden namen met 3,5 miljoen vaten toe tot 233,6 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel stegen met 3,2 miljoen vaten tot 145,9 miljoen stuks. 

  De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 78,7 tot 78,2 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.