VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Artikeloverzicht

Eigen keurmeester

04-10-2018

De rol van een commissaris bij een beursvennootschap is belangrijk. In het verleden ontstond de indruk dat sommige commissarissen dat zelf anders zagen. Gelukkig lijkt inmiddels het type commissaris dat sigaren rokend en onvoorbereid op de automatische piloot vergaderingen uitzit en zijn energie opspaart voor gebral bij de borrel, grotendeels uitgestorven.

Lees verder

Merger Mania

04-10-2018

Dat de Amerikaanse economie in veel opzichten dynamischer is dan de Europese, is voor beleggers als u waarschijnlijk geen groot nieuws. Maar toen in de paar dagen voordat deze Effect naar de drukker ging voor een slordige 50 miljard dollar aan deals gesloten werd, was het zelfs voor Amerikaanse begrippen een drukke week.

Lees verder

De dure belofte van Shell

04-10-2018

Sinds 2015 belooft Shell haar aandeelhouders grootschalige inkoop van eigen aandelen.
Het concern heeft echter een beroerde timing als het gaat om inlossen van die belofte. Betere alternatieven zijn voorhanden.

Lees verder

YUM! BRANDS smakelijke royalties

04-10-2018

Het Amerikaanse Yum! Brands is het moederbedrijf van de fastfoodketens Pizza Hut (16.800 filialen; pizza), KFC (21.800 filialen; kipgerechten) en Taco Bell (bijna 7.000 filialen; Mexicaanse gerechten). Wereldwijd komen er iedere dag zo’n zeven vestigingen van de verschillende concepten van Yum! Brands bij. Die groei levert direct inkomsten op, want Yum! Brands ontvangt doorgaans direct een percentage van de omzet.

Lees verder

De Powell-put

02-10-2018

Stel u vraagt 10 economen het meest ideale economische scenario te schetsen voor de komende jaren, niet gehinderd door allerlei risicofactoren, die er toch altijd zijn. Grote kans dat velen van hen iets inleveren als ‘hoge economische groei, lage werkloosheid en inflatie die te hoog noch te laag is’. Nou, dat is précies wat het rentecomité van de Federal Reserve (Fed) tot en met 2021 ziet als het in zijn glazen bol kijkt. Wishful thinking is de Fed niet vreemd.

Lees verder

Oudere artikelen
01-10-2018

TomTom countert vrees voor voortbestaan door kroonjuweel in de etalage te zetten

Lees verder
27-09-2018

Alleen de Fed maakt zich geen zorgen en verhoogt de rente

Lees verder