VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Artikeloverzicht

PostNL: nu hoger interimdividend, straks weer een dividendstop

05-08-2019

Bij PostNL is het dividend na een jarenlange dividendstop eerder dit decennium altijd een heet hangijzer. Analisten vroegen zich bij de halfjaarcijfers af of het bedrijf de voor het dividend cruciale schuldratio wel haalt. Geen probleem, was het antwoord, maar als de overname van Sandd doorgaat volgt weer een nieuwe dividendstop.

Lees verder

Uw Fortis-claim is incompleet, en nu?

02-08-2019

De afwikkeling van de Fortis-schikking is nog steeds in volle gang. Inmiddels heeft de helft van de ruim 280 duizend claimanten een eerste betaling ontvangen.

De Fortis claims administrator is bezig met de verwerking van de andere claims. Het kan daarbij voorkomen dat een claim nog niet aan de gestelde eisen voldoet en dat in de komende weken de betreffende claimant daarover een bericht ontvangt.

Lees verder

Solvay kan DSM achterna

01-08-2019

Het Belgische chemiebedrijf Solvay presteerde in het tweede kwartaal van 2019 beter dan verwacht, het aandeel behoorde woensdag in Brussel tot de grootste stijgers. Een vergelijking met het al jaren sterk presterende DSM is een nuttige exercitie voor beleggers.

Lees verder

Procter & Gamble boekt 8 miljard af op Gillette

31-07-2019

Het Amerikaanse Procter & Gamble won dinsdag na de opening ruim 4 procent dankzij meevallende kwartaalcijfers. Maar op scheermesfabrikant Gillette moest fors worden afgeschreven.

Lees verder

Fastned houdt koerswinst na beursgang toch deels vast

30-07-2019

Beursnieuweling Fastned behoort dinsdag tot de grootste stijgers op de lokale markt, na een halfjaarbericht met een optimistische toonzetting. De koersontwikkeling van het aandeel is opmerkelijk.

Lees verder

Slecht weer en hoge grondstofprijzen drukken resultaat Heineken

29-07-2019

Het aandeel Heineken verloor maandag ruim 5 procent op tegenvallende halfjaarcijfers. De bierbrouwer had vooral in Europa last van achterblijvende verkopen. Het risico bestaat dat de concurrentiestrijd hier verder oplaait.

Lees verder

Zes markante punten uit fusieplan van bezorgplatforms Takeaway en Just Eat

29-07-2019

Nog geen half jaar geleden zag Takeaway weinig in een samengaan met haar Britse sectorgenoot Just Eat. Nu verrassen de bedrijven beleggers met een principeakkoord om de beide platforms samen te brengen onder een nieuw moederbedrijf. Wat levert deze deal aandeelhouders Takeaway op?

Lees verder

KPN bezuinigt zich naar winstgroei

24-07-2019

Telecommunicatiebedrijf KPN heeft in het tweede kwartaal dankzij bezuinigingen op personeel en IT een beter resultaat neergezet dan verwacht, maar de omzet blijft onder druk staan. Dat is zorgelijk, want een bedrijf kan niet blijven bezuinigen.

Lees verder

Beleggingskansen bij brexit-ellende

24-07-2019

Voor veel beleggers is de Britse aandelenmarkt ‘not the place to be’. De onzekerheden rond brexit bieden echter ook kansen. Voor speculanten, maar zeker ook voor beleggers met een lange horizon.

Lees verder

Handelsoorlog brengt zeldzame aardmetalen terug in de belangstelling

23-07-2019

Het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China wordt ook in het grondstoffensegment uitgevochten. China is een belangrijke afnemer van met name landbouwgrondstoffen, en als reactie op de invoerheffingen op Chinese producten besloot de regering om zich zoveel als mogelijk buiten de VS te bevoorraden. Maar er loopt ook een grondstoffenstroom in omgekeerde richting.

Lees verder

‘Wapenstilstand handelsoorlog zal herstel wereldeconomie stimuleren’

23-07-2019

De besprekingen tussen de VS en China op de G-20-bijeenkomst vorige maand lijken te zijn geëindigd in een ongemakkelijke wapenstilstand in de handelsoorlog. Waarschijnlijk was dit het best haalbare resultaat. Er zijn nog heel wat vervelende kwesties die moeten worden uitgewerkt, maar als beide partijen blijven praten en vooruitgang boeken kan de wereldeconomie herstellen, denkt Nikolaj Schmidt, Chief International Economist bij de Amerikaanse vermogensbeheerder T. Rowe Price.

Lees verder

Goede resultaten stuwen Philips naar hoogterecord

22-07-2019

Het medische technologieconcern Philips ervaart een “flinke tegenwind” door de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De cijfers over het tweede kwartaal waren desondanks uitstekend.

Lees verder

Beter Bed houdt mogelijkheid open om kapitaal op te halen

22-07-2019

Het gehavende Beter Bed heeft weer even lucht nu het een akkoord heeft gesloten met de banken en een lening heeft gesloten met een drietal aandeelhouders. Tegelijkertijd heeft de onderneming een aanzienlijk deel van zijn bezittingen moeten verpanden en wordt terdege rekening gehouden met de mogelijkheid om extra kapitaal op te halen bij aandeelhouders.

Lees verder

VEB vraagt AFM om uitleg over jarenlange stilte na misleiding Mountainshield

22-07-2019

Onlangs werd duidelijk dat toezichthouder AFM het omstreden beleggingsfonds MountainShield op de vingers heeft getikt wegens misleidende informatieverstrekking. MountainShield oogstte al eerder scepsis, maar dat het fonds aantoonbaar voor misleiding was berispt bleef voor beleggers lang verborgen. De VEB vraagt de AFM om uitleg.

Lees verder

Diligentialezing: Duurzaamheid wordt voor beleggers snel belangrijker

22-07-2019

De 10e Diligentialezing die eind mei in Den Haag werd gehouden had met ESG (Environment, Social en Governance) een uiterst actueel en voor beleggers relevant thema. Het werd duidelijk dat het bij deze problematiek om schuivende panelen gaat.

Lees verder

Grandvision is de volgende prooi voor Europees optiek-imperium

19-07-2019

Sinds de beursgang drie jaar geleden heeft optiekketen Grandvision beleggers nooit warm weten te krijgen voor het eigen verhaal. Nu lijkt de eigenaar van Pearle en Eyewish haar zelfstandigheid te verliezen. Een mooi uitstapmoment voor beleggers en grootaandeelhouder HAL in het bijzonder.

Lees verder

Boeken voor beleggers

18-07-2019

De zomervakantie staat weer voor de deur, een buitenkans om die stapel van nog-te-lezen boeken weg te werken. En voor wie erdoorheen is, hier een paar boeken waar u als belegger zeker ook wat van zal opsteken.

Lees verder

Update VEB-acties

18-07-2019

In 2019 zullen diverse schikkingen worden afgewikkeld. Hieronder volgt een overzicht van de actuele stand van zaken in alle VEB-acties.

Lees verder

Column: Beleggen in China, kan dat?

18-07-2019

Vijfentwintig jaar geleden leken de kernwapens die rondslingerden in de inmiddels zelfstandige delen van de voormalige Sovjet-Unie het grootste probleem dat resteerde nadat de communisten daar de moed hadden opgegeven.

Lees verder

LVMH en de kunst van exclusieve groei

17-07-2019

Dat exclusiviteit loont op de beurs bewijst het Franse concern LVMH als geen ander. De producent van Louis Vuitton-tasjes, Dom Perignon-champagne, Bulgari-horloges en Chanel-parfum weet rendementen te leveren waar de meeste bedrijven alleen maar van kunnen dromen. Maar hoe moet je fors groeien en tegelijk exclusief blijven? Dat is de uitdaging.

Lees verder

Zet een grotere schijnwerper op de risico’s

17-07-2019

Bij de bescherming van beleggers in deze snel veranderende tijden is de rol van toezichthouders cruciaal. De effectiviteit van Europese regelgeving voor particuliere beleggers zou sterk verbeteren als toezichthouders proactief kunnen ingrijpen, stelt VEB-directeur Paul Koster in de Revue Bancaire et Financière. Met name waar het gaat om het zicht op de risico’s van beleggingen.

Lees verder

Vijf opvallende zaken aan de miljardendeal rond Galapagos

16-07-2019

Voor het oog van de camera schonken ze samen glazen champagne in, de topmannen van Galapagos en Gilead. Allebei zijn ze euforisch over de met miljarden euro’s beklonken samenwerking. Maar wat is er precies afgesproken? Een analyse in vijf antwoorden.

Lees verder

De portefeuille zo inrichten dat er wat overblijft als het ergste gebeurt

16-07-2019

De obligatiemarkt “speelt met een recessie” en de beurs “doet alsof het feest gewoon doorgaat”. Thomas Mayer, voormalig hoofdeconoom van Deutsche Bank, nu werkzaam voor een chique vermogensbeheerder in Keulen, raadt beleggers aan zich voor bereiden op slechte tijden.

Lees verder

Galapagos voorlopig behouden voor de AEX

15-07-2019

Het was dé gedoodverfde overnamekandidaat in de AEX: biotechnologiebedrijf Galapagos uit Mechelen. Ooit zou het worden opgeslokt, waarschijnlijk door Gilead Sciences waar het al jaren mee samenwerkt. Maar nu komen deze bedrijven overeen dat Gilead voorlopig juist geen bod uitbrengt. Galapagos wint maandag desondanks ruim 15 procent.

Lees verder

Unilever is een mooie belegging

15-07-2019

Unilever is een van ’s werelds grootste fabrikanten van ‘fast moving consumer goods’, consumenten­producten met een hoge omloopsnelheid. Het aandeel is een mooie belegging, stelt Hendrik Oude Nijhuis.

Lees verder