VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Update VEB-acties

08-07-2022

Van de beursgang van World Online tot de oliereserves van Shell. Jaar in jaar uitvoert de VEB-actie om beleggen transparanter en eerlijker te maken en om misstanden recht te zetten. De afgelopen jaren compenseerde de VEB ruim 300.000 beleggers voor meer dan 2 miljard euro.

Lees verder

Update: VEB-acties

14-01-2022

De juridische acties van de VEB zijn gecompliceerd, bovendien zijn de belangen groot. Het kost dan ook vaak jaren voordat een oplossing wordt bereikt. Inzake SNS zijn in 2021 kleine stapjes gezet op weg naar genoegdoening; de Ondernemingskamer is verzocht om wanbeleid vast te stellen. In 2022 zal hierover een oordeel volgen. Ook de afwikkeling van een actie is door de complexiteit en massaliteit een tijdrovend proces. In 2022 worden naar verwachting de acties inzake Ahold/Deloitte en Fortis afgerond. De daarvoor in aanmerking komende claimanten zullen hun (laatste deel-)vergoeding ontvangen. Hieronder volgt een overzicht van de actuele stand van zaken in alle VEB-acties.

Lees verder

Update VEB-acties

21-07-2021

Door corona hebben de juridische acties van de VEB de nodige vertraging ondervonden. Inmiddels lopen de meeste zaken gelukkig weer door. De VEB-acties inzake LCI en InnoConcepts zijn zelfs afgewikkeld. Er zijn belangrijke ontwikkelingen in de zaak tegen BP die hun weerslag hebben op de procedure van de VEB tegen Volkswagen. Ook heeft de Staat cassatie ingesteld tegen de beschikking van de Ondernemingskamer in de SNS-schadeloosstellingsprocedure. De VEB heeft met NIBC recent geschikt over het al dan niet te laat melden van voorwetenschap. Tot slot overweegt de VEB om een procedure te starten tegen ABN Amro wegens het te laat en onjuist melden van de aanvullende verdenking van het OM. Hieronder volgt een overzicht van de actuele stand van zaken in alle VEB-acties.

Lees verder

Implementation of Steinhoff-settlement: European Investors-VEB settlement with Deloitte

10-05-2021

As a result of the fraud committed at Steinhoff International Holdings N.V. ("Steinhoff"), which came to light in December 2017, investors in securities issued by Steinhoff suffered losses. The VEB has actively sought a contribution from the Dutch firm of Deloitte and its counterpart in South Africa (jointly: "Deloitte") to help compensate investors in Steinhoff securities for losses suffered as a result of the fraud committed at Steinhoff, which came to light in December 2017.

Lees verder

Update VEB-acties

06-01-2021

Ook de juridische acties van de VEB hebben hinder ondervonden van het coronavirus. Zittingen zijn uitgesteld, en de afwikkeling van schikkingen heeft vertraging opgelopen. Hiernaast volgt een overzicht van de actuele stand van zaken in alle VEB-acties.

Lees verder

European Investors-VEB schikt met Deloitte in aanvulling op Steinhoffs voorstel tot een wereldwijde schikking.

29-10-2020

European Investors-VEB trekt de collectieve actie tegen Deloitte in.

Lees verder

European Investors-VEB ondersteunt Steinhoff’s voorstel tot een wereldwijde schikking en trekt rechtszaak in

27-07-2020

European Investors-VEB heeft het voorstel van Steinhoff International Holdings N.V. (“Steinhoff”) tot een wereldwijde schikking ontvangen en geanalyseerd. European Investors - VEB wenst dit voorstel tot een wereldwijde schikking te ondersteunen.

Lees verder

Update VEB-acties

03-07-2020

Ook de juridische acties van de VEB hebben hinder ondervonden van het coronavirus. Zittingen zijn uitgesteld, en de afwikkeling van schikkingen heeft vertraging opgelopen. Hieronder volgt een overzicht van de actuele stand van zaken in alle VEB-acties.

Lees verder

Update VEB-acties

18-07-2019

In 2019 zullen diverse schikkingen worden afgewikkeld. Hieronder volgt een overzicht van de actuele stand van zaken in alle VEB-acties.

Lees verder

VEB/European Investors en Steinhoff verlengen standstill

02-04-2019

Beleggersvereniging VEB/European Investors en winkelgigant Steinhoff International Holdings N.V. (“Steinhoff”) zijn overeengekomen de schorsing van de in Nederland tussen hen lopende collectieve actie te verlengen met een aanvullende zes weken tot 15 mei 2019. Na de schorsing staat het de VEB/European Investors en Steinhoff vrij om de juridische procedure voort te zetten, dan wel om via onderhandelingen een schikking te bereiken voor gedupeerde aandeelhouders.

Lees verder

Internationale overwinning voor de VEB: Nederlandse rechter bevoegd in Steinhoff-beursschandaal

06-11-2018

De Nederlandse rechter mag oordelen over de fraude bij winkelgigant Steinhoff. Dat heeft de rechtbank Amsterdam op 26 september 2018 geoordeeld. Dat is een opsteker voor beleggers, die zo sneller duidelijkheid krijgen over de vraag of Steinhoff jegens hen onrechtmatig heeft gehandeld.

Lees verder

VEB/European Investors en Steinhoff komen standstill overeen

17-10-2018

Beleggersvereniging VEB/European Investors en winkelgigant Steinhoff International Holdings N.V. (“Steinhoff”) zijn overeengekomen de in Nederland tussen hen lopende collectieve actie te schorsen tot 3 april 2019.

Lees verder

Nederlandse rechter bevoegd in Steinhoff-beursschandaal

26-09-2018

De Nederlandse rechter mag oordelen over de fraude bij meubelgigant Steinhoff. Dat heeft de rechtbank Amsterdam vandaag geoordeeld. Dat is een opsteker voor beleggers die zo sneller duidelijkheid krijgen over de vraag of Steinhoff onrechtmatig heeft gehandeld jegens hen.

Lees verder

VEB treft Steinhoff voor het eerst voor de rechter

23-08-2018

Mag de Nederlandse rechter nu al oordelen over de fraude bij meubelgigant Steinhoff of weet het aan fraude ten prooi gevallen concern gedupeerde beleggers internationaal van het kastje naar de muur te sturen? Dat was de inzet bij de rechtbank Amsterdam dinsdag in een zitting tussen Steinhoff en de VEB.

Lees verder

Steinhoff’s first half-year report raises questions

09-07-2018

Investors request more information on current state of affairs at Steinhoff

Lees verder

VEB daagt Deloitte voor de rechter voor schade van Steinhoff beleggers

12-06-2018

De VEB heeft Deloitte Accountants voor de rechtbank Rotterdam gedaagd voor de schade geleden door de Steinhoff-aandeelhouders.

Lees verder

VEB stelt Deloitte aansprakelijk voor schade van Steinhoff beleggers

06-04-2018

De VEB heeft Deloitte Accountants B.V. en Deloitte & Touche Zuid-Afrika aansprakelijk gesteld voor de schade geleden door de Steinhoff aandeelhouders.

Lees verder

Tientallen vragen aan Deloitte vanwege rol in boekhoudfraude bij Steinhoff

05-04-2018

Accountant Deloitte vertrouwt de twee laatste jaarrekeningen van meubelgigant Steinhoff niet, maar stelt zich desondanks kandidaat om ook de boekhouding in 2018 te gaan controleren. Waarom doet de firma dat en welk licht werpt dat op de werkzaamheden van Deloitte in het verleden? De VEB vraagt om opheldering in een brief met 65 vragen.

Lees verder

VEB daagt Steinhoff voor de rechter

02-02-2018

De VEB heeft vandaag meubelgigant Steinhoff voor de rechtbank Amsterdam gedaagd wegens onrechtmatig handelen jegens haar aandeelhouders.

Lees verder

VEB/European Investors stellen Steinhoff International en haar bestuurders en commissarissen aansprakelijk

08-12-2017

De Vereniging van Effectenbezitters en European Investors’ Association (EIA) hebben vrijdag Steinhoff en 15 bestuurders en commissarissen aansprakelijk gesteld voor de door de aandeelhouders geleden schade.

Lees verder