VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Update VEB-acties

08-07-2022

Van de beursgang van World Online tot de oliereserves van Shell. Jaar in jaar uitvoert de VEB-actie om beleggen transparanter en eerlijker te maken en om misstanden recht te zetten. De afgelopen jaren compenseerde de VEB ruim 300.000 beleggers voor meer dan 2 miljard euro.

Lees verder

Update: VEB-acties

14-01-2022

De juridische acties van de VEB zijn gecompliceerd, bovendien zijn de belangen groot. Het kost dan ook vaak jaren voordat een oplossing wordt bereikt. Inzake SNS zijn in 2021 kleine stapjes gezet op weg naar genoegdoening; de Ondernemingskamer is verzocht om wanbeleid vast te stellen. In 2022 zal hierover een oordeel volgen. Ook de afwikkeling van een actie is door de complexiteit en massaliteit een tijdrovend proces. In 2022 worden naar verwachting de acties inzake Ahold/Deloitte en Fortis afgerond. De daarvoor in aanmerking komende claimanten zullen hun (laatste deel-)vergoeding ontvangen. Hieronder volgt een overzicht van de actuele stand van zaken in alle VEB-acties.

Lees verder

Update VEB-acties

21-07-2021

Door corona hebben de juridische acties van de VEB de nodige vertraging ondervonden. Inmiddels lopen de meeste zaken gelukkig weer door. De VEB-acties inzake LCI en InnoConcepts zijn zelfs afgewikkeld. Er zijn belangrijke ontwikkelingen in de zaak tegen BP die hun weerslag hebben op de procedure van de VEB tegen Volkswagen. Ook heeft de Staat cassatie ingesteld tegen de beschikking van de Ondernemingskamer in de SNS-schadeloosstellingsprocedure. De VEB heeft met NIBC recent geschikt over het al dan niet te laat melden van voorwetenschap. Tot slot overweegt de VEB om een procedure te starten tegen ABN Amro wegens het te laat en onjuist melden van de aanvullende verdenking van het OM. Hieronder volgt een overzicht van de actuele stand van zaken in alle VEB-acties.

Lees verder

Update VEB-acties

06-01-2021

Ook de juridische acties van de VEB hebben hinder ondervonden van het coronavirus. Zittingen zijn uitgesteld, en de afwikkeling van schikkingen heeft vertraging opgelopen. Hiernaast volgt een overzicht van de actuele stand van zaken in alle VEB-acties.

Lees verder

Update VEB-acties

03-07-2020

Ook de juridische acties van de VEB hebben hinder ondervonden van het coronavirus. Zittingen zijn uitgesteld, en de afwikkeling van schikkingen heeft vertraging opgelopen. Hieronder volgt een overzicht van de actuele stand van zaken in alle VEB-acties.

Lees verder

Update VEB-acties

18-07-2019

In 2019 zullen diverse schikkingen worden afgewikkeld. Hieronder volgt een overzicht van de actuele stand van zaken in alle VEB-acties.

Lees verder

VEB bereikt schikking met Deloitte voor VEB-leden en partners in zaak Ahold

07-06-2018

De VEB heeft op 4 juni 2018 een overeenkomst bereikt met Deloitte over een compensatieregeling aangaande (kort gezegd) de boekhoudfraude bij Ahold die in 2003 in de openbaarheid kwam, toen Deloitte de controlerend accountant was. Na 15 jaar heeft het stoppen van de rechtszaak de voorkeur boven het voeren van een verdere jarenlange juridische procedure.

Lees verder

CBB draait maatregel tegen voormalig Deloitte-bestuursvoorzitter Dassen terug.

23-09-2016

Lees verder

Rechtszaak tegen Deloitte in Ahold-zaak uitgesteld tot 2015

09-12-2014

De rechtszaak van beleggers tegen voormalig Ahold-accountant Deloitte gaat in 2015 verder. De rechtbank heeft laten weten dat de oorspronkelijke planning -een hervatting in november- niet haalbaar was. 

Lees verder

Gevolgen van veroordeling Deloitte-topman Dassen voor beleggers

02-07-2014

Opmerkelijk nieuws deze week die raakt aan de zaak van de VEB tegen accountant Deloitte: voormalig topman Dassen is gewaarschuwd vanwege oneerlijk en onoprecht handelen. Wat zijn de gevolgen voor gedupeerde beleggers?

Lees verder

Rechtszaak om rol Deloitte in Ahold-fraude kan na dertien jaar echt starten

28-03-2014

Na dertien jaar kunnen tienduizenden beleggers hun schade gaan verhalen op accountant Deloitte voor de rol die de accountant speelde in de boekhoudfraude bij Ahold.

Lees verder

"VEB kan namens alle Ahold-beleggers optreden tegen accountant Deloitte"

18-02-2014

In de strijd om compensatie van accountant Deloitte heeft de Advocaat-Generaal (AG) positief geadviseerd op de vraag of de VEB de vorderingen van individuele beleggers kan stuiten. Als de Hoge Raad het advies volgt, kunnen gedupeerde Ahold-beleggers hun schade op accountant Deloitte alsnog verhalen.

Lees verder

Hoge Raad om advies gevraagd in VEB Actie Ahold-Deloitte

26-01-2013

In de strijd van gedupeerde Ahold-beleggers om compensatie te krijgen van accountant Deloitte wordt de hulp van het hoogste rechtscollege van Nederland ingeroepen.

Lees verder

VEB wil maatregel tegen Deloitte na misleiding in Ahold-dossier

25-01-2013

Deloitte Accountants heeft beleggers bewust misleid door een verkeerde partij naar voren te schuiven vlak voor een verjaringstermijn verliep. Een maatregel is op zijn plaats.

Lees verder

Gedupeerde Ahold-beleggers wachten op tussenvonnis in zaak tegen Deloitte

06-12-2012

Binnenkort zal de rechter voor het eerst zijn oordeel geven in de zaak die de VEB namens gedupeerde Ahold-beleggers heeft aangespannen tegen accountant Deloitte. Hoe staat het ervoor in die actie? Een overzicht.

Lees verder

Ahold zet accountant Deloitte na kwart eeuw aan de kant

26-09-2012

Het was een van de langste relaties tussen onderneming en accountant, die van Ahold en Deloitte. Maar vanaf volgend jaar mag concurrent PWC de boeken bij Ahold controleren.

Lees verder

Openbaar Ministerie onderneemt geen actie tegen Deloitte

19-09-2012

Het OM stelt geen strafrechtelijk onderzoek in tegen accountant Deloitte, voormalig bestuurder Dassen en hoofdjurist Evers. De VEB bestudeert de mogelijkheden om het OM alsnog tot vervolging te laten overgaan.

Lees verder

Accountant Deloitte houdt mogelijke wanprestaties buiten eigen rapport

06-09-2012

De curator van het failliete Innoconcepts onderzoekt wie verantwoordelijk is voor honderden miljoenen schade. Ook accountant Deloitte wordt onderzocht, maar zwijgt hierover in een recent verslag over het eigen functioneren.

Lees verder

Na strafklacht ook tuchtklacht tegen Deloitte Accountants

26-06-2012

De bestuurders van Deloitte Accountants zullen zich voor de Accountantskamer moeten verantwoorden voor hun handelswijze jegens beleggers in de nasleep van de Ahold-zaak. Dat vraagt de VEB namens beleggers.

Lees verder

VEB doet aangifte tegen accountant Deloitte en twee sleutelfiguren

01-06-2012

Deloitte heeft zich volgens de VEB schuldig gemaakt aan oplichting en valsheid in geschrifte in de nasleep van de Ahold-zaak. Gerard Spong heeft namens gedupeerde Ahold-beleggers aangifte gedaan.

Lees verder

Hoe accountant Deloitte probeerde beleggers te misleiden

11-05-2012

Tien jaar na het Ahold-schandaal moet accountant Deloitte zich voor de rechter gaan verantwoorden. Bijna hadden beleggers naar compensatie kunnen fluiten. Door misleiding van Deloitte. Het hele verhaal.

Lees verder

AFM neemt klacht VEB over Deloitte serieus

13-04-2012

"Zeer kwalijk en onaanvaardbaar." Die ongekend harde kwalificaties gebruikt toezichthouder AFM voor de handelwijze van Deloitte Accountants. De VEB bereidt een tuchtklacht voor.

Lees verder

VEB dagvaardt Deloitte in Ahold zaak

08-02-2012

De VEB heeft accountant Deloitte en 178 individuele maten gedagvaard vanwege het ten onrechte afgeven van goedkeurende verklaringen op de jaarrekeningen van Ahold.

Lees verder